SOCIAL 9 iunie 2011

Nesemnarea contractului-cadru, parată cu un protocol între CAS, DSP și spitale

de Monica Vrânceanu | 740 vizualizări
Tot mai mulţi medici de familie semnează actele adiţionale pentru vechiul contract-cadru Casa de Asiguări de Sănătate (CAS) Covasna a încheiat ieri un protocol de colaborare cu Direcția de Sănătate Publică (DSP), Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi cu conducerile spitalelor din județ, astfel că asiguraţii din sistemul social de sănătate vor avea acces, în mai mare măsură, la serviciile medicale din cadrul structurilor de ambulatoriu de specialitate ale unităţilor spitaliceşti.

Tot mai mulţi medici de familie semnează actele adiţionale pentru vechiul contract-cadru

Casa de Asiguări de Sănătate (CAS) Covasna a încheiat ieri un protocol de colaborare cu Direcția de Sănătate Publică (DSP), Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi cu conducerile spitalelor din județ, astfel că asiguraţii din sistemul social de sănătate vor avea acces, în mai mare măsură, la serviciile medicale din cadrul structurilor de ambulatoriu de specialitate ale unităţilor spitaliceşti.

Măsura a fost luată pentru a veni în întâmpinarea crizei generată de conflictul dintre Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și medicii de familie care au refuzat semnarea noului Contract-cadru.

Potrivit unui comunicat de presă al CAS Covasna, prin semnarea acestui protocol  pacienţii şi bolnavii cu afecţiuni cronice vor beneficia în continuare de consultaţii, reţete medicale şi tratamente de specialitate. Conducerea CAS Covasna susține că au fost asigurate toate condiţiile necesare pentru ca medicii de familie să poată semna, în cazul în care doresc, actele adiţionale pentru contractele de furnizare de servicii medicale aferente lunii iunie a.c. Din datele oferite de CAS Covasna, actele adiționale de prelungire a Contractului-cadru din 2010 au fost semnate, până ieri, de către 28 medici de familie din cei 107 existenți la nivelul județului nostru.

Conflictul dintre CNAS și medicii de familie a izbucnit ca urmare a noilor modificări din Contractul-cadru, publicate pe 31 mai 2011 în Monitorul Oficial; medicii de familie sunt supărați pentru că, spun ei, aceste modificări rezolvă doar câteva din numeroasele probleme cu care se confruntă sistemul medical. Cu toate acestea, medicii susțin că proiectul de Norme înrăutăţeste o situaţie deja dezastruoasă a medicinei de familie din România.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ion, 13 iunie 2011
in mod normal asa ar trebui ca de aia platim o groaza de bani din salarii si din pensii.
kovacs hajnalka, 13 iunie 2011
trebuie sa ma duc la Tg. Mures pentru o operatie cardiovasculara si mi se cere o foaie de trimitere de la medicul de familie. Ce sa fac? Va deconta CNAS operatia?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.