SOCIAL 28 august 2011

Medicii vor putea fi amendaţi

de Covasna Media | 689 vizualizări

S-a zis cu zecile de minute de aşteptare în faţa camerei de gardă sau de la uşa cabinetelor medicale! În curând, medicilor nu le va mai da mâna să uite de pacienţi sau să refuze să trateze anumite cazuri, pentru că riscă amenzi de până la 30.000 de lei. O hotărâre de guvern prevede sancţiuni severe pentru cadrele medicale, inclusiv pentru managerii de spitale, care nu tratează cum se cuvine pacienţii în suferinţă. Iată pedepsele:

Medicii de la camera de gardă sau de pe ambulanţă care întârzie mai mult de două ore până la consultarea bolnavului vor fi sancţionaţi cu cel puţin 500 de lei.

Dacă un doctor refuză, din diferite motive, să trateze un pacient, riscă o amendă usturătoare, de 2.000 de lei.

Managerii de spitale, de stat sau private, care nu asigură medicamente şi materiale sanitare suficiente vor putea fi amendaţi cu 30.000 de lei.

1.500 de lei este contravenţia pentru doctorii care internează ilegal la Urgenţă bolnavi cu afecţiuni cronice sau care nu sunt în stare gravă.

Medicii şi asistentele de la unitatea de primiri urgenţe care pun în pericol viaţa bolnavilor sunt ameninţaţi cu sancţiuni consistente. Pentru cadrele medicale, cuantumul variază între 1.000 şi 2.000 de lei, iar pentru conducerea spitalului, între 10.000 şi 25.000 de lei, în funcţie de gravitatea faptei.

Cadrele medicale de la spitalele private nu vor mai avea voie să întârzie acordarea primului ajutor unui pacient în stare gravă care nu are posibilitatea să plătească serviciul. În caz contrar, amenda este de 30.000 de lei.

(libertatea.ro)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Gina, 29 august 2011
Este aberatie si praf in ochii Romanilor ceea ce se intampla la bugetari, blocarea posturilor functioneaza doar la nivelul celor amarati din teritoriu si la cei cu functii de 2 lei pentru ca la citeste integral
Ilie, 29 august 2011
De ce se arunca pisica in curtea vecinului ? Managerii de spitale, de stat sau private, care nu asigură medicamente şi materiale sanitare suficiente vor putea fi amendaţi cu 30.000 de lei. De ce ? citeste integral
eugen, 28 august 2011
Vor fi amendati si cei plecati in strainatate? Si cine discerne daca pacientul avea nevoie de ajutor sau se baga in seama? Dar pacientului vesnic neasigurat, care vine doar in garda si este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.