SOCIAL 6 iunie 2012

Locuințe de serviciu pentru medicii din Târgu Secuiesc

de Székely Emőke | 463 vizualizări

Trei locuințe de serviciu au fost inaugurate marţi la Târgu Secuiesc. Astfel în mansarda Secției de Boli Interne din cadrul spitalului municipal vor locui trei medici, doi dintre ei se vor instala în noul cămin cât de curând.

Construirea și amenajarea de locuințe de serviciu este o prioritate pentru conducerea spitalului din Târgu Secuiesc, instituția dorește să atragă astfel medici tineri care să profeseze în instituția din orașul breslelor. Construirea locuințelor a fost posibilă și prin ajutorul material substanțial donat de omul de afaceri german Wilhelm Wegener, un sponsor constant al instituției și cetățean de onoare al orașului.

Directorul spitalului, Kelemen András, a spus că mulțumită lobby-ului făcut de pe plan local, spitalul a primit de la Ministerul Sănătății suma de 800.000 lei pentru achiziționarea unui computer tomograf performant, iar omul de afaceri Wilhelm Wegener a donat spitalului suma de 60.000 de euro.

Planurile de modernizare a spitalului nu se încheie aici, în vechea clădire a Secției de Boli Interne conducerea instituției intenționează să amenajeze o casă de bătrâni.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.