SOCIAL 25 martie 2011

Laptele praf gratuit – sigur doar pentru următoarele săptămâni

de Monica Vrânceanu | 526 vizualizări
Bebeluşii din judeţul Covasna ar putea primi lapte praf printr-o redistribuire care se va face la nivel naţional luna viitoare, astfel că judeţele care au un surplus de lapte praf vor trimite către cele care au un necesar mai mare. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna distribuie în prezent lapte praf pentru 550 de bebeluşi din judeţ, iar pe stocul Direcţiei se mai află în jur de 300 de kilograme de lapte praf.

Bebeluşii din judeţul Covasna ar putea primi lapte praf printr-o redistribuire care se va face la nivel naţional luna viitoare, astfel că judeţele care au un surplus de lapte praf vor trimite către cele care au un necesar mai mare.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna distribuie în prezent lapte praf pentru 550 de bebeluşi din judeţ, iar pe stocul Direcţiei se mai află în jur de 300 de kilograme de lapte praf. Potrivit directorului DSP, Agoston Laszlo, această cantitate va acoperi nevoia de lapte praf pentru luna aceasta şi începutul lunii viitoare, neştiindu-se clar ce va urma apoi, în cazul în care nu vor mai fi bani de la buget pentru achiziţionarea de lapte.

“Există promisiunea unor sume pentru o nouă achiziţie de lapte praf, însă se pare că se doreşte şi o redistribuire a cantităţilor existente, astfel încât judeţele care au stocuri mai mari să le ajute pe cele cu stocuri mai mici, astfel că sperăm la o rezolvare a situaţiei”, a explicat Agoston.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Covasna, Lucia Sereş, a declarat că laptele praf pentru sugari se acordă gratuit bebeluşilor care primesc recomandări în acest sens de la medicul de familie, în cazul în care se constată unele probleme în creşterea acestora. Potrivit legislaţiei în vigoare, de lapte praf gratuit beneficiază copiii cu vârsta până în 12 luni pe baza reţetelor eliberate de medicii de familie în a căror evidenţă se află mama şi nou-născutul. Ministerul Sănătăţii a anunţat în urmă cu câteva zile că acordarea laptelui praf gratuit va fi stopată, ca urmare a faptului că bugetul nu mai poate susţine acest program; costul unei cutii de lapte praf începe de la 12-13 lei, dar poate ajunge şi la 70 de lei, în funcţie de compania producătoare. În aceste condiţii, multe mămici nu-şi vor mai permite să achiziţioneze laptele praf necesar celor mici.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.