SOCIAL 5 aprilie 2023

Întorsurenii au la dispoziție 50.000 de lei și trebuie să decidă cum vor fi cheltuiți

de David Leonard Bularca | 406 vizualizări

Autoritățile locale au lansat, pentru al doilea an la rând, campania de bugetare participativă intitulată „Tu decizi pentru Întorsura Buzăului”. Cetățenii pot depune, în perioada 7-17 aprilie 2023, proiectele pe care ar vrea să le vadă devenind realitate în orașul covăsnean. După ce vor fi declarate eligibile, tot întorsurenii vor alege care dintre proiectele propuse va fi implementat. Bugetul din acest an pentru ideea câștigătoare este de 50.000 de lei. 

„Am lansat campania de bugetare participativă de anul acesta. Voi veniți cu ideile și Primăria implementează proiectele care primesc cele mai multe voturi de la întorsureni.

Fiecare știe cel mai bine care e proiectul care poate schimba în bine viața comunității în care trăiește, zona în care lucrează sau merge la școală.

Din 07.04.2023 până în 17.04.2023, ora 14:00, puteți depune ideea, împreună cu proiectul (la compartimentul Registratură)”, se arată într-un anunț publicat marți de autoritățile locale pe Facebook. 

La fel ca anul trecut, bugetul prevăzut de autorități pentru această campanie este de 50.000 de lei.

„Apoi, convingeți pe cât mai mulți că ideea voastră merită pusă în practică de către Primărie, putând fi votată prin aplicația Cityon, accesând site-ul primăriei www.intorsura.info. Ideile de proiect care primesc cele mai multe voturi devin realitate.

Bugetul de anul acesta este 50 mii de lei. Bani pe care voi puteți decide direct cum îi folosim. Este al doilea an în care derulăm această campanie și ne simțim încrezători, după succesul de anul trecut, că și ediția aceasta va fi plină de idei bune”, au mai transmis autoritățile.

După ce proiectele vor fi depuse, în perioada 20-30 aprilie ele vor fi analizate și se vor solicita clarificări, acolo unde va fi cazul. Apoi, în 8 mai vor fi publicate proiectele eligibile, iar în perioada întorsurenii vor vota ideea favorită.

Proiectul declarat câștigător va fi anunțat în 20 mai, iar implementarea acestuia se va face până la finalul anului 2023, se arată în dispoziția de primar dată de Raul Urdă și contrasemnată de secretara generală a orașului, Maria-Magdalena Găitan.

Anul trecut, proiectul care a câștigat cele mai multe voturi din partea întorsurenilor pentru implementare (din patru idei înscrise în total) s-a numit „Mișcare și sport pentru Întorsura Buzăului” și a fost propus de directoarea Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din oraș, Maria Bularca. 

Cu banii astfel câștigați în parcul de lângă Judecătoria orașului au fost montate aparate de sport (pentru picioare și brațe, cățărare, tracțiuni, echilibru, steppere).

Campanii similare sunt și la Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, dar și în alte locuri din țară.

Sursa foto: Primăria Întorsura Buzăului/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.