SOCIAL 3 august 2017

Infracționalitatea, în scădere în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1232 vizualizări

Cele mai grave infracțiuni, de omor, au fost înregistrate în zona Târgu Secuiesc

Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Covasna pe prima jumătate a anului arată că infracțiunile au scăzut, de la 2.141 de cazuri cât au fost înregistrate anul trecut în aceeași perioadă, la 1.932 în lunile ianuarie – iunie din 2017.

Inspectoratul de Poliție al Județului Covasna a prezentat miercuri bilanțul activității pentru prima jumătate a anului curent. Potrivit statisticilor, infracționalitatea înregistrează o scădere de 9,7% față de prima jumătate a anului precedent.

Din cele 1.932 de fapte, 1.007 au fost înregistrate în mediul urban, iar 924 în cel rural.

Indicatorii statistici mai arată că infracțiunile contra persoanei au scăzut cu 5,5%, iar infracțiunile de lovire sau alte violențe cu 9,1%. Infracțiunile contra patrimoniului au înregistrat și ele o scădere față de prima jumătate a anului trecut, cu 19,21%. De asemenea, numărul furturilor a scăzut cu 12,47%.

Potrivit datelor IPJ Covasna, 24,8% din totalul faptelor au fost constatate în flagrant. Statistica mai arată că 60,19% din infracțiuni sunt de natură judiciară.

Șeful IPJ Covasna, cms. șef Eugen Palade, a declarat în cadrul conferinței de presă de vineri că cele mai grave evenimente la care polițiștii au intervenit în prima jumătate a anului au fost două crime, ambele înregistrate în zona Târgu Secuiesc. Acesta a mai precizat că evenimentele s-au produs în interiorul familiilor, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și din cauza certurilor.

Acestea sunt și motivele pentru care polițiștii covăsneni și-au axat prioritățile în prima jumătate a anului pe prevenirea violenței intrafamiliale.

„Pentru anul 2017, prevenirea infracțiunilor de furt și prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor au fost stabilite ca priorități naționale ale Poliției Române, în domeniul prevenirii criminalității. Astfel, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au fost stabilite ca priorități locale în domeniul prevenirii criminalității: prevenirea furturilor din locuințe și prevenirea violenței intrafamiliale”, arată documentul care prezintă evaluarea IPJ Covasna pe primul semestru al anului 2017.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.