SOCIAL 22 august 2022

Casă nouă pentru trei copii săraci din Vâlcele

de Diana Pantelimon | 887 vizualizări

Este a cincea locuință construită la inițiativa preotului Vasile Antonie Tămaș

Nu mai este deloc o noutate că preotul din Vâlcele face zilnic minuni pentru cei din jur. În prezent, pe lângă implicarea sa în acțiuni caritabile constante, Vasile Antonie Tămaș construiește a 5-a căsuță, de la zero, pentru 3 copii sărmani, ce trăiesc în condiții aproape inumane, în Hetea, care este, potrivit preotului, cătunul cel mai sărac al țării.

Deocamdată, construcția se află la etapa de acoperiș.

„De câteva luni, construiesc a cincea căsuță, în cătunul Hetea, pentru 3 copii, care stau cu părinții. Am ajuns la nivelul acoperișului, trebuie acoperită cu tablă“, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, preotul din Vâlcele.

„La cea de-a 5-a căsuță pe care o ridicăm pentru 3 copilași săraci din cel mai sărac cătun al țării, am reușit să ridicăm scheletul acoperișului! Încep ploile și trebuie să o acoperim cât de repede. Îngerașii nu au unde să își plece capul, dar Mântuitorul Iisus Hristos va pune în inimile celor buni dragoste și dorință de a-i ajuta! Fiecare om care va ajuta își va primi răsplată de sus! Detalii despre felul în care puteți ajuta găsiți pe messenger sau pe WhatsApp la 0768 901 642“, a transmis Vasile Antonie Tămaș într-un apel pe Facebook.

Casele au fost construite cu bani din donații, dar și din propriile sale venituri.

„Prima casă, cu 2 camere și cea mai mare dintre toate, a fost cam 90 de mii lei, materiale, manoperă și ajutor constant pentru familie. A doua a fost aproximativ 30 de mii de lei, a treia cam 20 de mii de lei, a patra cam 30 de mii de lei, iar cea la care se lucrează, până acum în jur de 10 mii de lei. Am construit din donațiile oamenilor buni și generoși, dar și eu am pus la fiecare construcție cam 20-30%, din banii câștigați de mine, din profesia mea, bani ce nu i-am dat pe mofturi, ci pe cei aflați în nevoie“, ne-a mai spus părintele.

Ideea de a construi astfel de case i-a venit în primăvara lui 2021, când l-a întâlnit pe Iosif, un copil blond cu ochi albaștri, de 5 anișori și foarte sărac, abandonat de ambii părinți și care, „ca să trăiască, aduna cu mânuțele goale urzici alături de bunica lui“. Acesta a avut și o problemă la un ochi, în urma unei lovituri primite la numai 2 ani. Preotul a împărtășit povestea micuțului pe rețelele de socializare și a cerut ajutorul oamenilor. În scurt timp, băiatul avea apă curentă în curte, electrocasnice, jucării, îmbrăcăminte și mâncare. A fost dus și la un consult oftalmologic de care avea mare nevoie. Apoi, părintele și-a propus să îi construiască o căsuță, în care să stea doar el și bunica lui. 

După căsuța lui Iosif a urmat a doua, pentru patru copilași, de data aceasta, care locuiau într-o casă veche, aflată într-o stare avansată de degradare. Apoi a treia a fost construită pentru cei mai săraci bunici, uitați de copii și nepoți, care au în grijă un copil bolnav, cu retard, și care locuiau într-un bordei putred, invadat de șoareci. 

A patra căsuță a fost construită pentru Gheorghe, un bărbat de 62 de ani din satul Banca, județul Vaslui, bolnav de ciroză, și nu numai, care trăia într-o clădire părăsită, în condiții greu de imaginat. Cel care a coordonat acolo lucrările a fost preotul Dănuț Braharu, iar finanțatorul principal Robert Frățilă din Ialomița.

Cei care vor să ajute la finalizarea căsuței cu numărul 5, pentru cei 3 copii săraci din Hetea, sunt rugați să ia legătura cu preotul pe Facebook Messenger sau WhatsApp, la numărul 0768 901 642 (Revolut).

Vasile Antonie Tămaș s-a implicat și se implică în numeroase cazuri sociale. Printre realizările lui umanitare se numără case construite de la zero, medicamente pentru bolnavi, tone de alimente dăruite oamenilor săraci, refugiaților din calea războiului, meniuri calde oferite celor în nevoie, facturi de curent achitate pentru sărmani, lemne de foc pentru văduve și copii, consultații medicale și intervenții chirurgicale achitate, tone de haine noi și second-hand, mobilă pentru casele celor săraci, telefoane mobile, tablete și laptopuri pentru copiii săraci, abonamente de transport plătite pentru elevi, oameni săraci care au fost botezați, cununați și înmormântați gratuit. Pe scurt, mii de oameni ajutați.

Sursa foto: Colaj foto / Facebook / Vasile Antonie Tămaș

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.