SOCIAL 17 decembrie 2012

Încă 30 de locatari din Sing-Sing se mută în blocul din Lunca Oltului

de Monica Vrânceanu | 562 vizualizări

Consiliul Local Sfântu-Gheorghe a aprobat ieri o nouă listă de persoane care se vor muta în blocul de locuințe din zona Lunca Oltului (str. Mikes Kelemen), bloc recent reabilitat.

Autoritățile locale continuă măsurile de reorganizare a blocului social Sing-Sing din cartierul Ciucului, astfel că un număr de 30 de persoane vor primi fiecare o nouă locuință în blocul reabilitat  din Lunca Oltului.

Potrivit directorului Direcției pentru Asistență Comunitară (DAC) Sfântu Gheorghe,Tankó Vilmos, lista aprobată va rezolva imediat problema a șase familii – cu cele mai mari punctaje.

„În blocul reabilitat mai sunt șase locuințe libere, urmând ca odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare a celeilalte scări să mai avem 34 de locuințe. Respectivele locuințe vor fi ocupate de ceilalți care urmează pe lista aprobată, iar restul vor fi ocupate și de alte familii care au dreptul la o astfel de locuință în virtutea Legii 10 a Retrocedărilor”, a explicat Tankó Vilmos.

Cei care au primit locuințe în blocurile de pe strada Lunca Oltului au trebuit să depună o serie de documente prin care să ateste că lucrează, își duc copiii la școală și au o conduită în general bună, astfel încât să merite o locuință nouă. Apartamentele din blocul reabilitat sunt puse la punct în totalitate – cu uși noi, instalații sanitare, ferestre termopan și izolații noi, cei care le primesc neavând altceva de făcut decât să își aducă lucrurile personale. Mutarea celor din Sing-Sing în blocul reabilitat vine pe fondul intenției municipalității de a închide în viitorul apropiat centrul social din cartierul Ciucului.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.