SOCIAL 14 noiembrie 2012

Inamicul protestatarilor: FMI

de Székely Emőke | 655 vizualizări

În jur de 50 de sindicalişti Cartel-Alfa au pichetat ieri Prefectura.

„Atâta vreme cât FMI va fi aici, noi nu o vom duce bine” – a scandat un protestatar prezent ieri la acțiunea de pichetare a Prefecturii Covasna, organizată de sindicatul Cartel-Alfa.

În jur de 50 de persoane au participat ieri la protestul numit „Zi de Acțiune Europeană”. Oamenii sunt nemulțumiți din cauza condițiilor de trai, își doresc salarii bune, locuri de muncă decente și încheierea colaborării cu Fondul Monetar Internațional.

Sindicaliștii spun că acordurile cu FMI au un impact dureros asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor şi lucrătorilor și că acestea pun sub semnul întrebării întregul fundament al politicilor de austeritate. Liderul Cartel-Alfa Covasna, Bong Vilmos, spune că nu s-au așteptat la un număr mai mare de protestatari pentru că această acțiune este una de atragere a atenției. „În această zi au ieșit în stradă nu numai colegii noștri din toată țara, ci și cei din Grecia, Spania și Portugalia. Toată lumea s-a săturat de măsurile de austeritate care nu au adus nicio rezolvare, șomajul este în creștere, iar nivelul de trai a scăzut. Sperăm ca noul Guvern să rezolve situația, să creeze locuri de muncă decente și bine plătite” – a declarat liderul sindical.

Acțiunea de protest a durat în jur de o oră, timp în care cei prezenți în fața Prefecturii Covasna au stat mai mult în liniște, nu au scandat lozinci, ci doar au fluierat din când în când.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.