SOCIAL 12 martie 2013

În urma descoperirii de lapte contaminat, va fi analizat şi laptele din Covasna

de Monica Vrânceanu | 451 vizualizări

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna a demarat în urmă cu câteva zile mai multe acţiuni prin care s-au prelevat probe de la mai mulţi producători de lapte, de la procesatori şi inclusiv de la automatele de lapte din judeţ. Acţiunile au venit în urma solicitării ANSVSA, care a dispus demararea unor controale extinse în ceea ce priveşte calitatea laptelui materie primă.

Directorul DSVSA, Sikó Barabási Sándor, a declarat că au preluat deja probele de lapte, acestea fiind trimise la laboratorul din Alba Iulia, de care aparţine DSVSA Covasna. Sikó a precizat că rezultatele vor fi, cel mai probabil, transmise la Autoritatea Naţională, în cursul acestei săptămâni.

ANSVSA a oprit de la livrare laptele crud produs de o fermă, după ce a depistat în acesta aflatoxină peste limitele admise, dispunându-se verificări în toată ţara, de la producători, la unităţi de procesare a laptelui. Laptele contaminat cu aflatoxină poate deveni periculos pentru sănătate, în condiţiile consumului unor cantităţi mari, pentru o perioada îndelungată.

Ținând cont că mai sunt câteva săptămâni până la Paştele Catolic, DSVSA va demara, cu zece zile înainte de sărbătoare, controale la carnea de miel.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.