SOCIAL 25 noiembrie 2010

În acest an la noi în judeţ, zece solicitări pentru tratamente medicale în străinătate

de Monica Vrânceanu | 593 vizualizări
Toate cererile au fost aprobate de Casa de Asigurări de Sănătate Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a primit în acest an zece cereri pe formularul E112 ce permite tratarea pacienților în spitalele din afara țării, toate cele zece cereri fiind onorate. Directorul executiv al CJAS, Dragoș Tatu, a declarat că nu s-a refuzat nicio cerere, toți cei care au solicitat tratarea diferitelor afecțiuni în străinătate primind răspuns în maxim cinci zile de la data depunerii.

Toate cererile au fost aprobate de Casa de Asigurări de Sănătate

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a primit în acest an zece cereri pe formularul E112 ce permite tratarea pacienților în spitalele din afara țării, toate cele zece cereri fiind onorate.

Directorul executiv al CJAS, Dragoș Tatu, a declarat că nu s-a refuzat nicio cerere, toți cei care au solicitat tratarea diferitelor afecțiuni în străinătate primind răspuns în maxim cinci zile de la data depunerii.

Potrivit lui Dragoș Tatu, cazurile celor care au solicitat aprobarea cererilor E112 erau în principal cazuri de operații în afara țării, printre acestea numărându-se și o intervenție asupra unei malformații cardiologice la un copil. Cererea a fost aprobată pentru că, deși la Spitalul din Târgu Mureș se fac astfel de intervenții, acestea se fac doar pentru adulți.

În cererilor pe formularul E112, CJAS Covasna mai are și un pfafon de 38.180 de lei pentru situațiile neprevăzute de sănătate pe care asigurații români le pot întâmpina atunci când se află în afara țării.

Formularul E112 este un act prin care bolnavii au dreptul la tratament şi intervenţii chirurgicale în orice unitate medicală din ţările Uniunii Europene, costurile fiind suportate în mare parte din fondul asigurărilor de sănătate. Singura condiţie pentru compensarea tratamentului/intervenţiilor este ca ele să nu poată fi realizate şi în ţară.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.