SOCIAL 17 martie 2011

Iarna asta au scăzut considerabil ajutoarele la încălzire

de Monica Vrânceanu | 566 vizualizări
Sezonul rece 2010-2011 a împuținat numărul beneficiarilor de ajutoare la încălzire, ca urmare a introducerii în legislație a unor prevederi noi, care au limitat accesul la depunerea dosarelor în acest sens. Potrivit Agenției pentru Prestații Sociale (APS) Covasna, în iarna care tocmai s-a încheiat au existat 6.651 de beneficiari de ajutoare pentru încălzirea cu gaze, 13.850 pentru încălzirea pe lemne și alți 68 pentru

Sezonul rece 2010-2011 a împuținat numărul beneficiarilor de ajutoare la încălzire, ca urmare a introducerii în legislație a unor prevederi noi, care au limitat accesul la depunerea dosarelor în acest sens.

Potrivit Agenției pentru Prestații Sociale (APS) Covasna, în iarna care tocmai s-a încheiat au existat 6.651 de beneficiari de ajutoare pentru încălzirea cu gaze, 13.850 pentru încălzirea pe lemne și alți 68 pentru alte feluri de agenți termici. Suma totală a sprijinului acordat pentru încălzire în acest an în județul Covasna a fost de 1,19 milioane de lei pentru gaze, 1,6 milioane de lei pentru cei care au folosit lemnele și 14.060 lei pentru cei care s-au încălzit cu alți agenți termici.

Comparativ cu iarna trecută, sprijinul a fost considerabil mai mic, numărul beneficiarilor de subvenție la încălzirea cu gaze scăzând cu 52%, iar al celor ce au beneficiat de ajutor pentru lemne cu 49%.

Conform noilor condiţii de acordare a ajutorului de încălzire din bugetul de stat, stabilite de Guvern, persoanele singure sau familiile care au în proprietate locuinţe în afara celor de domiciliu sau mijloace de transport de peste 1.600 de centimetri cubi ori autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze nu primesc, indiferent de venituri, subvenţiile de la stat. Ajutoarele s-au acordat în luna următoare depunerii cererilor şi dacă persoanele nu au depus în octombrie sau noiembrie 2010, au mai putut  beneficia în ianuarie, februarie şi martie 2011 de sumele aferente, dacă  au depus cererile în luna decembrie.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.