SOCIAL 4 noiembrie 2012

Fermierii covăsneni vor protesta la București

de Székely Emőke | 550 vizualizări

Sute de fermieri din judeţ se vor deplasa la mitingul de miercuri din Capitală.

Sute de fermieri covăsneni se vor alătura agricultorilor din toată țara în acțiunea de protest ce va avea loc miercuri la București. Fermierii sunt nemulțumiți de valoarea subvențiilor acordate, de aceea au decis să protesteze în fața Guvernului.

„Fac apel la absolut toți agricultorii din județul Covasna, indiferent dacă se ocupă de cultivarea cerealelor, furajelor sau de creșterea bovinelor sau ovinelor să vină la protestul de la București pentru că numai împreună putem schimba ceva. Niciun grup de agricultori nu este mulțumit cu subvențiile acordate anul acesta” – a declarat președintele Asociației Crescătorilor de Bovine din județul Covasna, Ötvös Mózes.

Acesta a mai declarat că în primăvară secretarul de stat pe probleme de agricultură de atunci, Tánczos Barna, a spus că sunt disponibile 219 milioane de euro crescătorilor de bovine. „Un calcul simplu ne arată că această sumă ar fi asigurat o subvenție de 610 lei pentru fiecare cap de bovină, întrucât la nivel național sunt 1,6 milioane de bovine. Cu toate acestea crescătorii de bovine au primit 520 de lei pe cap de animal. Situația este similară și în cazul oierilor, care în loc de 50 de lei au primit 48 de lei pe cap de animal” – spune Ötvös.

Toți cei care vor să se alăture protestului de la București sunt rugați să sune la numerele de telefon 0733961670 sau 0267310020. Autobuzele vor porni miercuri dimineață din centrul orașelor Târgu Secuiesc, Baraolt și Întorsura Buzăului, iar la Sfântu Gheorghe plecarea se va face din fața Teatrului.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.