SOCIAL 25 august 2011

Farmaciştii sunt în sfârşit mulţumiţi... şi nu prea

de Székely Emőke | 569 vizualizări

Pentru următoarele trei luni sunt asigurate medicamentele în farmacii

„În urma instalării în funcţie a noului ministru al sănătăţii, în persoana lui Ritli Ladislau, au apărut unele rectificări de buget consistente” - spune preşedintele Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, adăugând că „pentru următoarea perioadă de timp, ceea ce înseamnă în jur de trei luni, bolnavii nu vor mai întâmpina greutăţi sau refuz în cazul în care doresc să îşi procure medicamentele.”

Există şi excepţii...

Dar pentru că nu pot fi toate bune şi frumoase, există şi excepţie. Singura categorie de medicamente care nu s-a bucurat de rectificare bugetară este cea a tratamentelor de transplant şi post transplant. Cu toate că numărul acesui tip de pacienţi în judeţ este mic, suma pe care bolnavii trebuie să o scoată din buzunar este însemnată. „Pentru aceşti bolnavi valoarea tratamentului se ridică la câteva sute de mii de lei în fiecare lună. Soluţii ar fi, pentru că CAS Covasna a primit bani pentru categorii de boli care nici nu există în judeţ, aşadar aceste sume ar putea fi regrupate către cei cu transplant”, a declarat Nagy Andras.

Acesta s-a arătat în continuare nemulţumit de faptul că, deşi ministrul sănătăţii s-a schimbat, una dintre cele mai arzătoare probleme ale sistemului sanitar românesc a rămas, şi anume aceea că CAS nu a intrat în subordinea ministerului, iar şeful acesteia „conduce instituţia după bunul lui plac”. „Faptul că şeful CAS consultă ministrul sănătăţii în anumite probleme, nu este un lucru nou - spune Nagy. Acest lucru a fost valabil şi până acum. Deciziile însă au fost luate de către Lucian Duţă (preşedintele CNAS, n.r.), aşa cum a crezut el că este cel mai bine.”

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.