SOCIAL 3 august 2011

Farmaciile eliberează din nou medicamente

de Székely Emőke | 516 vizualizări
Bolnavii de diabet şi cei de cancer au primit luni o veste cumplită, şi anume faptul că farmaciile nu mai eliberează medicamentele ce înseamnă de fapt viaţă pentru ei. În cursul zilei de ieri însă, farmaciştii au decis să înceteze protestul pentru că în urma rectificării bugetare li s-a alocat suma de 770.000 lei. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Covasna, Nagy Andras, a declarat că „în momentul de faţă toate farmaciile din

Bolnavii de diabet şi cei de cancer au primit luni o veste cumplită, şi anume faptul că farmaciile nu mai eliberează medicamentele ce înseamnă de fapt viaţă pentru ei. În cursul zilei de ieri însă, farmaciştii au decis să înceteze protestul pentru că în urma rectificării bugetare li s-a alocat suma de 770.000 lei. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Covasna, Nagy Andras, a declarat că „în momentul de faţă toate farmaciile din judeţ eliberează medicamentele din cadrul programelor naţionale. Am luat această hotărâre pentru că am primit o sumă de bani de la Bucureşti. Este adevărat faptul că această sumă de 770.000 lei acoperă numai valoarea medicamentelor pe care le-am eliberat deja, dar avem promisiuni despre o altă rectificare bugetară, şi astfel am decis să eliberăm şi aceste medicamente pe lângă cele compensate şi gratuite”.

Nagy Andras a răspuns şi declaraţiilor făcute de către consilierul din cadrul Ministerului Sănătăţii, Deme Judit, cea care a spus că farmaciştii instaurează panică printre cetăţeni. Nagy a spus că farmaciştii covăsneni atrag atenţia asupra gravităţii situaţiei încă din luna mai, dar nimeni nu i-a luat în serios. „Nu dorim să instaurăm panică, dar a face cunoscute problemele farmaciştilor din Covasna trebuia să fie de competenţa doamnei doctor Deme. Din moment ce ea nu a făcut acest lucru, aş accepta salariul dânsei pe câteva luni şi aş folosi aceşti bani pentru ajutorarea unor bolnavi care nu au posibilitatea de a-şi cumpăra medicamentele”, spune Nagy Andras.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.