SOCIAL 20 iulie 2011

Farmaciile au epuizat banii pe acest an

de Székely Emőke | 528 vizualizări
Săptămâna viitoare va fi luată o decizie privind data sistării eliberării de medicamente Sunt deja mai multe farmacii din judeţ care refuză eliberarea medicamentelor din cadrul programelor naţionale. Cel mai des întâlnit refuz este la tratamentele pentru diabet, unde prevederea bugetară pe acest an a fost deja depăşită cu 600.000 lei. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor (CF) Covasna, Nagy Andras, a declarat că săptămâna viitoare se vor întâlni toţi proprietarii de farmacii din judeţ pentru a decide data exactă de la care

Săptămâna viitoare va fi luată o decizie privind data sistării eliberării de medicamente

Sunt deja mai multe farmacii din judeţ care refuză eliberarea medicamentelor din cadrul programelor naţionale. Cel mai des întâlnit refuz este la tratamentele pentru diabet, unde prevederea bugetară pe acest an a fost deja depăşită cu 600.000 lei. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor (CF) Covasna, Nagy Andras, a declarat că săptămâna viitoare se vor întâlni toţi proprietarii de farmacii din judeţ pentru a decide data exactă de la care nu vor mai elibera nici medicamente din programele naţionale, nici reţete compensate şi gratuite. Nagy Andras spune că practic faptul că farmaciştii mai eliberează la ora actuală medicamente este doar o chestiune care ţine de empatia faţă de pacienţi. „Pacienţii au dreptul la aceste tratamente, pentru că au plătit şi plătesc asigurarea medicală. Lucru care este indiferent pentru Guvern", spune Nagy Andras.

Preşedintele CF s-a arătat nemulţumit şi de faptul că deşi contractul cadru încheiat între farmacişti şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate prevede ca CAS să informeze farmaciile despre sumele alocate rămase, în fiecare zi, ieri pe pagina web a instituţiei era postată situaţia din 17 iulie.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.