SOCIAL 7 decembrie 2021

Emoție și speranță de triumf al vieții la concertul caritabil „Alături de Dr. Kovács Benedek”

de Mirela Cara Dragu | 1649 vizualizări

Aproximativ 200 de persoane au participat duminică la concertul caritabil „Alături de Dr. Kovács Benedek”, în urma căruia s-au strâns aproape 2000 de euro. Banii vor merge în contul medicului veterinar, grav bolnav, care are nevoie de un tratament costisitor pentru a rămâne în viață. 

Biserica Unitariană din Sf. Gheorghe a fost duminică invadată de o combinație de emoție, tristețe, bucurie și speranță. Cunoscuta artistă locală, Moni Opra, împreună cu Ansamblul de cameră al Liceului „Tudor Ciortea”, dirijat de prof. Izabella Mihaela Brașoveanu, au deschis seara cu muzică din coloana sonoră a unor filme și desene animate celebre, colinde și acorduri ale unor cântece franțuzești din categoria „ever green”. 

Participanții au descoperit-o și pe Daria Bularca, o adolescentă cu o voce puternică și un timbru aparte, care s-a aflat la primul său concert și care a fost îndelung aplaudată după fiecare prestație. 

De o intensitate specială a fost momentul creat de Moni Opra și Marius Popa, împreună cu Harmony Band, care au interpretat impecabil piese foarte cunoscute precum, „Purple Rain” sau „Proud Mary”, reușind să ridice publicul de pe scaune și să smulgă ropote de aplauze. 

Seara ar fi putut fi perfectă dacă motivul pentru care oamenii s-au adunat nu ar fi purtat în el atâta durere și teamă pentru viața unui om tânăr, care se află pe muchie de cuțit. Vibrația la unison a sufletelor reunite în biserica în care emoția părea că se materializează și plutește deasupra tuturor a fost în mod cert resimțită de fiecare participant în parte. 

Apropiați ai medicului, cunoscuți și mai puțini cunoscuți au participat atât financiar, cât și cu forța gândului și a rugăciunii la această acțiune prin care artiștii au încercat să îl susțină moral pe medicul aflat în suferință și pe cei dragi lui, care în această perioadă își duc cel mai probabil zilele între teamă și speranță. 

La sfârșit, speranța a fost cea care s-a cuibărit și în sufletele oamenilor. Mulți au pornit spre case cu dorința ca într-o zi, un alt concert similar să fie cântat pentru triumful doctorului Kovács Benedek în fața unei boli agresive. 

Suma care s-a strâns duminică, aproape 2000 de euro, nu este mare și are nevoie să fie completată cu mult mai mult de atât. De aceea, rămâne în continuare deschis îndemnul către toți oamenii de bine de a dona oricât și oricând au posibilitatea, în contul de mai jos: 

IBAN: RO20INGB0000999901386390

Detinator cont : Benedek Kovács

Banca: INGB CENTRALA

Moneda : LEI (RON)

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.