SOCIAL 4 decembrie 2012

Dulciuri și cărţi pentru fetiţele de la Mănăstirea Mărcuș

de Monica Vrânceanu | 621 vizualizări

Dulciuri si carti pentru fetitele de la Manastirea MarcusMoș Nicolae a venit mai repede pentru fetițele crescute la Mănăstirea de la Mărcuș, acestea fiind găzduite ieri de către elevii Grupului Școlar Constantin Brâncuși din Sfântu Gheorghe, unde cele mici au prezentat un spectacol de cântece și poezii și au primit apoi cadouri. 9 dintre cele 11 fetițe pe care le cresc măicuțele de la Mănăstirea Mărcuș au primit ieri dulciuri și cărți de la profesorii și elevii de la Grupul Școlar Constantin Brâncuși, fetițele fiind de asemenea pieptănate și coafate de către elevele de la Salonul de Coafor de aici. Pentru cele mici a venit chiar și un Moș, acesta golindu-și rapid sacul cu bunătățuri, în vreme ce elevii școlii, care au fost gazde pentru fetițe, s-au jucat și au povestit alături de acestea.

„Ziua de astăzi a fost inițiată de doamna directoare Rodica Pârvan, fetițele au fost invitate aici cu o mică serbare pregătită de ele și surpriza a fost că Sfântul Nicolae le-a adus câteva cadouri”, ne-a spus maica stareță Serafima de la Mărcuș, potrivit căreia în prezent la Centrul de la Mărcuș se află 11 fetițe cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani, acestea fiind aici în sistemul de plasament familial. Maica stareță a arătat că se dorește integrarea fetițelor în familiile lor, însă sărăcia este principalul motiv pentru care părinții naturali nu reușesc să le ia acasă; din păcate însă, unii dintre ei nici nu prea sunt interesați să-și readucă acasă copiii, mai ales că la Mănăstire au parte de tot ceea ce și-ar putea dori niște copii – bunăstare materială și dragoste din partea măicuțelor și a personalului angajat.

În ceea ce privește partea financiară, maica stareță Serafima spune că banii sunt mereu bineveniți către Asociația de Binefacere Sfânta Iustina a Mănăstirii, mai ales că fetițele, care merg la școală, au cheltuieli tot mai mari.

În ceea ce privește esența sărbătorilor de iarnă – bucuria și cinstea pe care trebuie să o dăm Sfântului Nicolae și Nașterii lui Iisus – maica Serafima spune că aceasta s-a cam uitat în ultimii ani.

„Nu este Moș Nicolae – din păcate, chiar dacă au trecut 20 de ani, tot Moș îi spunem... Ar trebui să ne bucurăm simplu de aceste sărbători, valoarea lor nu stă în cadouri și distracții. Pentru că am fost atât de abătuți de la credință, a fost nevoie să se nască Fiul lui Dumnezeu, iar Nașterea Domnului ne aduce iubirea pentru sufletele noastre – aceasta este semnificația sărbătorilor, nu Moș Crăciun și bradul”.

Cei care doresc să ajute cele 11 fetițe de la Mărcuș o pot face în contul BCR Sf. Gheorghe, nr. RO53RNCB0124009682180001.

Teme articol: carti dulciuri manastire Marcus
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.