SOCIAL 10 februarie 2011

DSP vrea să informatizeze spitalele din Covasna

de Monica Vrânceanu | 627 vizualizări

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna se va axa pe informatizarea sistemului de sănătate al județului, astfel încât fiecare unitate sanitară să aibă o bază proprie de date conformă cu cele existente la nivel european.

Noul director al DSP Covasna, Agoston Laszlo, este de părere că spitalele covăsnene sunt rămase în urmă în ceea ce privește existența unui sistem informatic performant al evidenței pacienților cu date legate de istoricul medical și particularitățile acestora, astfel încât acest aspect ar trebui rezolvat cât mai curând.

”Cred că este o mare nevoie să mișcăm lucrurile în acest sens, deoarece chiar dacă spitalele au sisteme informatice referitoare la serviciile de contabilitate, evidență economică sau salarizare, nu au un sistem bine pus la punct referitor la pacienți. Aceste sisteme sunt foarte importante în tratarea bolnavilor, deoarece oferă acces la istoricul fiecăruia în parte, astfel încât se poate interveni mult mai rapid cu o eficiență mărită. De aceea, ne-am propus ca prin accesarea de fonduri pe diverse programe să creăm o evidență medicală foarte serioasă”, a declarat Agoston Laszlo.

În aceeași idee, noul director al DSP Covasna a mai spus că prezența sa în fruntea DSP se va axa pe instituirea unui sistem de sănătate cât mai eficient, orientat spre nevoile pacienților.

Agoston Laszlo a fost numit în fruntea DSP Covasna în urmă cu câteva zile, după ce instituția a rămas fără conducere permanentă la finele anului trecut. Agoston Laszlo are 43 de ani, este absolvent al Facultății de Economie din cadrul Universității Babeșl Bolyai Cluj Napoca, are un master în Management sanitar și a fost, înainte de a ajunge la conducerea DSP, manager al Spitalului Orășenesc Baraolt.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
DSP vrea sa informatizeze spitalele din Covasna | Stiri Sfantu Gheorghe, 1 martie 2011
[...] pacientilor cu date legate de istoricul medical si particularitatile acestora, astfel incat …citeste toata stirea Specialistul SEO Articol publicat in categoria Ziare si marcat cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.