SOCIAL 18 octombrie 2019

Drepturile minorităților naționale – de la teorie la practică

de Covasna Media | 1367 vizualizări

În perioada 11 – 12 octombrie 2019, Asociația Identitate și Dialog din Sfântu Gheorghe a organizat a doua parte a proiectului „Drepturile minorităților naționale – de la teorie la practică

Evenimentul finanțat de către Departamentul pentru Relații Interetnice a îmbinat partea teoretică a sistemului de promovare și protecție a minorităților naționale cu partea practică și instituțională a acestuia. Astfel, vineri (11.10.2019) 30 de tineri elevi din Sfântu Gheorghe au realizat o vizită de documentare la principalele instituții centrale care activează pentru promovarea și protecția drepturilor minorităților naționale din România: Departamentul pentru Relații Interetnice, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Avocatul Poporului. 

În cadrul acestor vizite de documentare, tinerii auparticipat la discuții cu reprezentanți ai instituțiilor respective, facilitându-se astfel cunoașterea practică a unor piloni din cadrul sistemului de protecție și promovare a drepturilor minorităților naționale din România. 

Tinerii participanți au acumulat cunoștințe despre sistemul integrat de protecție a minorităților naționale și au înțeles importanța activității fiecărei instituții în parte. Departamentului pentru Relații Interetnice promovează dialogului interetnic și afirmarea identității fiecărei minorități, Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și Avocatului Poporului garantează drepturile minorităților naționale, iar Ministerului Educației Naționale susține procesul educațioanal al minorităților naționale și educația multiculturală. 

Sâmbătă (12.10.2019) a avut loc conferința: „Provocările diversității – drepturile minorităților naționale de la teorie la practică”. Evenimentul a avut ca scop dezvoltarea dialogului instituțional din punct de vedere inter-etnic, identificarea unor oportunități de cooperare/colaborare minoritate-majoritate, îmbunătățirea climatului inter-etnic și a calității vieții în regiunile multi-etnice din țara noastră.

Asociația Identititate și Dialog va continua să organizeze astfel de evenimente, care să conducă la dezvoltarea relațiilor de prietenie între cetățenii acestei țări, respectiv la promovarea bunelor exemple de dialog și prietenie. Multiculturalitatea înseamnă bogăție cuturală, dialog, prietenie și întrajutorare.

(Asociația Identitate și Dialog)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.