SOCIAL 16 august 2011

Donaţiile pentru incubatorul mobil s-au împotmolit

de Monica Vrânceanu | 524 vizualizări

În urmă cu mai bine de un an, Crucea Roșie Covasna a lansat un proiect prin care se dorea strângerea de bani pentru achiziționarea unui incubator mobil care să fie pus la dispoziția Ambulanței Covasna.

Din păcate însă, proiectul a strâns doar 3.000 de lei, bani cu totul insuficienți pentru ambițioasa dorință a celor de la Crucea Roșie. Potrivit directorului Crucii Roșii Covasna, Papp Adolf, la momentul lansării proiectului au existat multe promisiuni, ba chiar o promisiune de sprijin cu 4.000 de euro dacă avea să se strângă 50% din suma totală necesară achiziționării incubatorului. Banii însă nu au venit spre proiect decât de la persoane fizice, astfel încât cei de la Crucea Roșie s-au gândit la un moment dat ca, folosind banii strânși, să contribuie la repararea unui incubator mobil existent în județ. 

”Am purtat mai multe discuții cu firme care ar putea repara acest incubator, dar fiind vorba despre un dispozitiv care practic contribuie la salvarea unei vieți în cazuri de urgență, nimeni nu se încumetă să-l repare, deoarece nu se știe cât de sigur va fi rezultatul final”, a declarat Papp Adolf.

Crucea Roşie Covasna a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru cumpărarea unui incubator mobil, ca urmare a faptului că Ambulanța Covasna nu are unul, ceea ce în unele cazuri de urgenţe poate pune în pericol vieţile nou-născuţilor dacă aceștia trebuie transportați la alte unități spitalicești din țară pentru intervenții mai complexe. Incubatorul mobil pentru care a lansat Crucea Roşie campania provine din Statele Unite ale Americii, iar costul acestuia se ridică la 60.000 de euro. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.