SOCIAL 9 august 2021

Doar până la sfârșitul lunii august se mai pot depune propuneri de proiecte pentru Com’ON Sepsi

de David Leonard Bularca | 717 vizualizări

Toți cetățenii pot veni cu idei 

Aflată la ediția a treia, inițiativa marca Com’ON Sfântu Gheorghe îi îndeamnă pe toți cetățenii din Municipiul Sfântu Gheorghe să vină cu propuneri de proiecte pentru orașul lor. Data limită de depunere a proiectelor este 31 august, iar până pe 30 noiembrie proiectele vor fi implementate, conform calendarului anunțat de reprezentanții programului. 

„Procesul participativ din cadrul Com’ON Sfântu Gheorghe se lansează în data de 26 iulie 2021. Calendarul estimativ este după cum urmează: 

5 – 31 august: Perioada de propunere a inițiativelor;

1 – 2 septembrie: Evaluarea tehnică a inițiativelor; 

3 –19 septembrie: Derularea perioadei de vot a inițiativelor;

20 septembrie – 30 noiembrie: Implementarea inițiativelor care beneficiază de susținere financiară; 

Calendarul etapelor ulterioare perioadei de propunere a inițiativelor se poate modifica. Orice astfel de modificare va fi anunțată prin intermediul website-ului demersului participativ și a instrumentelor complementare de comunicare”, se arată pe site-ul programului. 

Reprezentanții Com’ON Sfântu Gheorghe își propun ca prin acest demers să crească participarea activă a locuitorilor în viața comunității. 

„Scopul Com’ON Sfântu Gheorghe este derularea unui proces facilitat de generare, dezvoltare, colectare a unor inițiative comunitare propuse și implementate de către grupuri informale de tineri în Sfântu Gheorghe și susținute din fonduri publice. Procesul este bazat pe principiile bugetării participative.  Bugetarea participativă (BP) își propune implicarea cetățenilor într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a (unei părți a) bugetului public.  Obiectivul strategic este crearea unui portofoliu de cel puțin 26 de inițiative propuse de către tineri și adresate comunității locale, inițiative care vor contribui la participarea activă a locuitorilor în viața comunității, se vor derula în spații publice și comunitare și vor asigura accesul liber fără o barieră financiară (bilet)” transmit aceștia. 

În anul 2020, peste 10.000 de lei au fost acordați în cadrul programului pentru tineri. 

Detalii privind condițiile de participare sunt disponibile în regulamentul de pe site-ul https://comonsepsi.ro

Sura foto: Com'ON Sepsi – Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.