SOCIAL 29 noiembrie 2010

Director nou la Spitalul Judeţean

de Monica Vrânceanu | 937 vizualizări
Andras Robert are 30 de ani și este jurist Spitalul Județean de Urgențe (SJU) din Sfântu Gheorghe are un nou director, în urma concusului care a avut loc între 22 și 26 noiembrie. Noul director al Spitalului este juristul Andras Robert, acesta fiind prezentat vineri de către președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamas Sandor și președintele

Andras Robert are 30 de ani și este jurist

Spitalul Județean de Urgențe (SJU) din Sfântu Gheorghe are un nou director, în urma concusului care a avut loc între 22 și 26 noiembrie.

Noul director al Spitalului este juristul Andras Robert, acesta fiind prezentat vineri de către președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamas Sandor și președintele Consiliului de Administrație al Spitalului, Vass Levente, ca fiind câștigătorul concursului pentru funcția de conducere a Spitalului. Potrivit lui Tamas Sandor, Andras Robert a obținut media 8,92 la concursul ce a inclus un test grilă și un proiect de management pentru Spitalul Județean pe următorii trei ani, în vreme ce ceilalți doi candidați, fostul director Torok Zsuzsanna și economistul Beres Andras, nu au obținut notele necesare trecerii examenului grilă.

Vass Levente a declarat că noul director va organiza echipa cu care va conduce Spitalul Județean, care va fi compusă din director medical, director economic și director de sănătate, în vreme ce Consiliul de Administrație va ajuta la formarea strategiilor generale ale unității sanitare.

Obiectivele Spitalului

Obiectivele Spitalului Județean sunt transformarea acestuia într-un spital care să poată face față cu succes nu doar solicitărilor locale ci și celor de din afara județului și atingerea unor indici de per formanță care să releve o calitate neîndoielnică în serviciile oferite.

Noul director al SJU Sfântu Gheorghe are 30 de ani și a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Transilvania din Brașov. Până acum, Andras Robert a lucrat în adminis trație și la mai multe societăți comerciale ca jurist.

Concursul pentru postul de manager al Spitalului a fost anunţat după ce CJ a comandat un raport de analiză şi verificare a managementului instituției sanitare după preluarea acesteia de la Ministerul Sănătății în contextul descentralizării.

În respectivul raport făcut public luna trecută s-a arătat că Spitalul din Sfântu Gheorghe are un real potențial în direcția dezvoltării şi compe titivității, însă este foarte posibil să fi pierdut la capitolul imagine prin prisma schim bărilor dese de manageri, a unei conduceri defectuoase și a lucrărilor de consolidare din ultimii șase ani.

Spitalul Județean de Urgențe din Sfântu Gheorghe are 25 de secţii, 641 de paturi și 997 angajați, fiind descentralizat către CJ Covasna în această vară.

Soluţii pentru Spitalul din Întorsura Buzăului

Spitalul de la Întorsura Buzăului aparține ca secție de SJU din Sfântu Gheorghe, însă situația sa a rămas oarecum în aer odată cu descentralizarea din vară. În acest context, primarul Leca Băncilă a declarat că nu-și poate asuma preluarea Spitalului - care dispune de o clădire uriașă nefinalizată în totalitate însă, deoarece nu poate suporta cheltuielile de întreținere şi a făcut apel printr-un memoriu trimis la minister la găsirea unor mijloace de funcţionare care să nu îngreuneze financiar administraţia locală.

În acest contex, conducerea judeţului a arătat că a identificat câteva soluţii pentru a nu pune presiune bugetul Primăriei şi al Consiliul Local Întorsura Buzăului, dar care să permită funcţionarea în condiţii chiar mai bune a unui spital în zonă.

„Am discutat cu Ministerul Sănătății, deoarece după o ședință la Întorsura Buzăului am observat că nu toată lumea dorește o soluție rapidă pentru această unitate sanitară. În cele din urmă se conturează o soluție viabilă, cred că am găsit o soluție bună, care poate că va fi aplicabilă chiar din acest an. Trebuia rezolvat acest aspect, deoarece secția de la Întorsura Buzăului e o gaură neagră pentru SJU și este tot o responsabilitate a noastră, ca și restul spitalelor din județ”, a explicat preșe dintele CJ, Tamas Sandor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.