SOCIAL 6 octombrie 2021

Din decembrie, Primăria Sf. Gheorghe le acordă tinerilor un sprijin de 25% pentru plata chiriilor

de Mirela Cara Dragu | 1212 vizualizări

În cadrul unei conferințe de presă susținute marți, viceprimarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Vargha Fruzsina, a anunțat că perioada de dezbatere publică a programului de sprijin pentru tineri în plata chiriei unei locuințe se încheie miercuri, 6 octombrie. Viceprimarul a precizat că acesta este un fel de proiect-pilot, în urma căruia se vor aduce modificări la nivel de proceduri, în funcție de constatările făcute în perioada de test. Sprijinul financiar acordat este de 25% din chirie, dar nu mai mare de 50 de euro. 

Pentru că pe adresa de mail indicată de autorități pentru trimiterea observațiilor au fost primite doar două comentarii cu privire la acest proiect, membrii echipei care se ocupă de proiect au cules și analizat și comentariile postate de tineri pe rețelele de socializare. „În ceea ce privește comentariile deja menționate, trebuie să spun că majoritatea tinerilor se tem că prin această subvenție nu vom face decât să creștem și mai mult chiriile din oraș. Au existat de asemenea comentarii care au pus sub semnul întrebării și procesul de aplicare și transparența procedurii”, a spus Vargha Fruzsina, care a adăugat că Primăria a încercat să facă procedura de depunere a cererilor să fie cât mai simplă și cât mai rapidă.

Între condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a beneficia de acest sprijin, trei sunt esențiale: să locuiești și să muncești în Sf. Gheorghe, să ai între 18 și 35 de ani și să ai un contract legal de închiriere. De asemenea, nu se acordă sprijin financiar persoanelor care închiriază de la rude, iar finanțarea este de 25% din chirie, dar nu mai mult de 50 de euro. „Deoarece cu toții simțim că prețurile locuințelor au crescut destul de mult în ultima vreme, am încercat să facilităm măcar procesul de închiriere a unui apartament, oferind o subvenție de maxim 50 de euro, dar nu mai mult de 25% din prețul chiriei. Am încercat să facem ca procedura de depunere a cererilor să fie cât mai simplă și cât mai rapidă”, a declarat viceprimarul Vargha Fruzsina.

Programul va deveni funcțional, cel mai probabil, la începutul lunii decembrie. Va fi lansat într-o versiune de probă, primele subvenții urmând a scoate la iveală și eventualele vicii de procedură sau neconcordanțe ale programului, care vor fi corectate ulterior de Consiliul Local.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.