SOCIAL 1 iunie 2011

Din cauza lipsei normelor de aplicare a contractului cu CNAS, consultaţii gratuite la medicii de familie

de Monica Vrânceanu | 427 vizualizări
De săptămâna viitoare însă, pacienţii vor fi taxaţi Medicii de familie din județul Covasna vor lucra gratis în primele zile ale acestei luni, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare pacienții să fie taxați, dacă nu vor apărea normele de aplicare ale noului Contract cadru cu Casa de Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Președintele Asociației Medicilor de Familie din Covasna, Lucia Sereș, a declarat că niciun medic de familie din județ nu a semnat contractul cu

De săptămâna viitoare însă, pacienţii vor fi taxaţi

Medicii de familie din județul Covasna vor lucra gratis în primele zile ale acestei luni, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare pacienții să fie taxați, dacă nu vor apărea normele de aplicare ale noului Contract cadru cu Casa de Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Președintele Asociației Medicilor de Familie din Covasna, Lucia Sereș, a declarat că niciun medic de familie din județ nu a semnat contractul cu CNAS, deoarece nu au fost publicate normele de aplicare ale noului Contract cadru.

”Din 31 mai, lucrăm practic fără norme, deoarece acestea nu există. Problema este că în fiecare an se schimbă aceste norme, la fel și finanțările, este o aberație totală, deoarece există astfel de perioade de timp în care medicii nu știu cum să aplice consultațiile, rețetele și așa mai departe”, a declarat Lucia Sereș.

Președintele Asociației Medicilor de Familie Covasna a arătat că, în aceste condiții, pacienții vor fi primiți de către medici în aceste zile ale săptămânii și consultați gratuit, însă de luni încolo, dacă nu se va semna Contractul cadru, asiguraţii vor fi îndreptăţiţi să meargă cu chitanţele pentru serviciile medicale şi medicamentele cumpărate la preţ integral către CNAS, pentru decontare.

Lucia Sereș a precizat că CNAS a avut la dispoziție un an întreg în care să pună la punct aceste norme de aplicare, însă nu a existat o comunicare reală cu medicii de familie.

Se pare că noile modificări din Contractul cadru, publicate pe 31 mai 2011 în Monitorul Oficial, rezolvă câteva din numeroasele probleme cu care se confruntă sistemul medical. Cu toate acestea, medicii susțin că proiectul de Norme înrăutăţeste o situaţie deja dezastruoasă a medicinei de familie din România.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.