Dezbateri publice în comunitățile defavorizate din Sfântu Gheorghe
Strategia de Dezvoltare Locală are un buget de 7 milioane de euro
Asociația GAL Sepsi va organiza în zilele de 25, 26 și 28 februarie o serie de dezbateri publice în cele trei zone urbane marginalizate din Sfântu Gheorghe, respectiv cartierul Őrkő, cartierul Ciucului și zona Câmpu Frumos. Scopul evenimentelor constă în informarea populației asupra investițiilor încadrate în Strategia de Dezvoltare Locală.
La dezbaterile publice de săptămâna viitoare va fi prezent și președintele Asociației GAL Sepsi, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.
Astfel, luni, 25 februarie, de la ora 18:00, în incinta Parcului Industrial Sepsi (Câmpul Frumos nr. 5), va avea loc prima dezbatere publică în care se va face referire la zona Câmpu Frumos (ZUM 3).
În ceea ce privește cartierul Ciucului (ZUM 2), întâlnirea va avea loc în sala festivă a Școlii Generale „Gödri Ferenc” din str. Aleea Elevilor nr. 1, marți, 26 februarie, de la 18:00.
În cea de-a treia dezbatere publică se va face referire la cartierul Őrkő (ZUM 1). Întâlnirea este programată pe joi, 28 februarie, de la 16:00 și se va desfășura în Centrul Multifuncțional „Néri Szent Fülöp” situat pe str. Váradi József nr. 92.
Strategia de Dezvoltare Locală (SDL) este un document ce definește planul de dezvoltare a zonelor urbane marginalizate din Sfântu Gheorghe. Această strategie a fost elaborată în noiembrie 2017, iar în luna decembrie a aceluiași an proiectul a fost declarat câștigător. Ministerul a aprobat finanțarea Strategiei de Dezvoltare Locală cu un buget de 7 milioane de euro.
Obiectivul general al Strategiei de Dezvoltare Locală este reducerea până în anul 2023 a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în cele trei zone urbane marginalizate – cartierul Őrkő, cartierul Ciucului și zona Câmpu Frumos, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică a teritoriului SDL.
Atingerea obiectivului general al Strategiei va fi realizată prin obiectivele specifice organizate pe următoarele sectoare: infrastructură, spații publice urbane, locuințe, ocupare, educație, acces la servicii, comunitate și imagine publică.