SOCIAL 2 aprilie 2021

Cum te poți implica în campania de conștientizare a autismului, „Un dar necesar”

de Iulia Drăghici - Taraș | 834 vizualizări

Pe 2 aprilie se marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului 

„Atenția, înțelegerea, susținerea și acceptarea sunt cele mai de preț daruri. Hai să le oferim împreună persoanelor neurodiverse!” este îndemnul sub care Asociația Help Autism, alături de 150 de organizații din rețeaua RO TSA și FEDRA, lansează campania „Un dar necesar”, cu scopul de a atrage atenția asupra nevoilor particulare pe care le au cele 30.000 de persoane cu autism din România.

Cum se desfășoară campania:

Clădiri simbol din 6 orașe din țară vor fi iluminate în albastru – culoarea autismului, pentru a atrage atenția asupra problematicii la nivel național; grădinițe și școli țin ore de lectură pentru a încuraja înțelegerea și acceptarea colegilor cu autism; companiile preiau iluminarea în digital și organizează acțiuni pentru angajați și clienți; artiști care invită publicul iubitor de cultură și muzică să sușină programe de terapie; ONG-urile organizează diferite acțiuni în centrele lor și invită românii să facă propriile daruri necesare copiilor, adolescenților și adulților cu autism.

Cum vă puteți implica:

  • Iluminează clădirea în albastru;
  • Folosește filtrul nostru pentru site pentru a ilumina pagina web - integrează codul în header sau footer;
  • Folosește rama Un dar necesar peste poza de profil pe Facebook sau stickerul pe Instagram pentru a transmite un mesaj de încurajare pe profilul tău;
  • Folosește poza de cover sau vizualul general pentru a posta pe pagina de Facebook;
  • Organizează un webinar de conștientizare pentru angajații tăi;
  • Adu mesajele campaniei aproape de clienții tăi prin propriile instrumente de comunicare. 

Găsiți aici toate vizualurile campaniei.

În afară de atenția noastră, persoanele cu autism au nevoie de susținere constantă. Îndemnul nostru este să alegeți o persoană, un centru local sau o organizație națională și să susțineți eforturile lor prin donații individuale sau sponsorizări.

Dacă vreți să susțineți direct copiii și adolescenții din Asociația Help Autism, aveți la dispoziție următoarele căi:

???? Completează online formularul 230 și redirecționează 3,5% din impozitul tău pe venit. Simplu, de acasă și durează doar 1 minut: https://www.helpautism.ro/formular230.

???? Trimite SMS cu textul HELP la 8844 și donează lunar 2 euro.

???? Achiziționează o carte din colecția AHA Books, poartă și dăruiește un cadou din magazinul nostru online cu produse care fac bine.

???? Sponsorizează cu ajutorul companiei, vezi aici cum. 

Vreți să faceți publică susținerea voastră? Preluați vizualul campaniei pe rețelele de socializare împreună cu mesajul: Azi am făcut #UnDarNecesar pentru Help Autism. Atenția, înțelegerea, susținerea și acceptarea sunt cele mai de preț daruri. Hai să le oferim împreună persoanelor neurodiverse. #undarnecesar

Sursa: Comunicat de presă. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.