SOCIAL 22 aprilie 2022

Cum poți deveni chiar tu voluntar al ISU Covasna?

de David Leonard Bularca | 1276 vizualizări

Se fac noi înscrieri în cadrul campaniei „Salvator din pasiune” 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna a anunțat că toți cei care își doresc să trăiască o experiență nouă și să fie alături de pompieri pe parcursul misiunilor de salvare se pot înscrie în programul „Salvator din pasiune”. Ultima zi de depunere a dosarelor pentru a deveni voluntar este 30 aprilie. 

„Campania „Salvator din pasiune" își dorește să creeze o legătură mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în soluționarea problemelor cu care comunitatea se confruntă. 

Acest program reprezintă o oportunitate pentru doritori de a-și însuși cunoștințele și forma deprinderile necesare acordării primului ajutor, de a stinge incendii și de a fi un sprijin real cetățenilor aflați în dificultate, în situații de urgență”, se arată într-un mesaj publicat pe paginile de internet ale ISU Covasna. 

Dosarele de înscriere trebuie depuse la sediul ISU Covasna, în Sfântu Gheorghe, pe strada Oltului nr. 31-33. 

„Toți cei care doresc să se alăture pompierilor profesioniști pe timpul misiunilor în situații de urgență, sunt așteptați să se înscrie la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna. După înscriere și analiza dosarelor, vor fi încheiate contracte de voluntariat, iar voluntarii selecționați vor putea parcurge un program de pregătire în subunitățile noastre, sub îndrumarea pompierilor. Programul de înscriere și recrutare va debuta luna aceasta, ultima zi pentru depunerea dosarelor este 30.04.2022”, au mai anunțat pompierii covăsneni. 

Cei care doresc să se înscrie trebuie să știe că este necesar să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, să fie apți din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție și să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntari în cadrul serviciilor Inspectoratelor pentru Situații de Urgență. 

Mai multe detalii despre actele necesare pentru a deveni voluntar pot fi găsite pe site-ul ISU Covasna. 

Sursa foto: ISU Covasna 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.