SOCIAL 26 august 2022

Cum a ajuns comuna Barcani de la 45 de asistați social la doar nouă

de David Leonard Bularca | 2017 vizualizări

În comuna Barcani mai sunt nouă asistați social, din 45 câți erau în urmă cu aproximativ doi ani. Primarul Nicolae Pastor spune că a impus, așa cum prevede legislația, un program de muncă beneficiarilor, chiar dacă asta i-a supărat pe unii dintre ei. Așa că au rămas doar cei care s-au conformat noilor cerințe și care și-au dorit să muncească, explică edilul. Acum, Nicolae Pastor încearcă să îi convingă și pe cei care au sentință din partea instanței că trebuie să efectueze ore în folosul comunității să se prezinte la primărie. 

„Privind orele care se efectuează pentru ajutorul social, din 45 de persoane apte de muncă, au mai rămas doar nouă. De aproape doi ani de când sunt la Primărie, am pus accentul pentru ca aceste persoane să execute toate orele, dar să vină conform programării făcute de noi, deoarece așa mi se pare normal. Acum doi ani, toată lumea venea când avea „timp”… Azi, au rămas doar persoanele care nu au avut o problemă, nici cu munca, nici cu condițiile impuse de mine! Știu că am supărat cu asta, însă mi se pare corect să muncească fiecare persoană de banii respectivi, altfel nu vom putea clădi nimic în comuna Barcani, dacă vom merge pe favoritisme, populism și mase care pot fi manevrate foarte ușor în preajma alegerilor, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul. 

Cei care nu și-au plătit datoriile la bugetul local trebuie acum să lucreze în folosul comunității 

Din cauza persoanelor care nu își plătesc amenzile sau impozitele, bugetul comunei era mereu fals previzionat, așadar conducerea primăriei a luat atitudine. În jur de 50 de datornici trebuie să efectueze ore în folosul comunității. 

„Bugetul nostru era mereu fals previzionat din cauza amenzilor sau impozitelor neplătite, care teoretic ar fi trebuit sa fie încasate, însă asta nu se întâmpla niciodată. Prin urmare, am decis să facem toate procedurile legale, iar cei care nu au plătit datoriile către bugetul local au fost executați de către instanță prin efectuarea unui număr de ore în folosul comunității. Au fost date ordinele de începere, însă mulți nu vin să le execute”, a explicat primarul. 

În acest sens, Nicolae Pastor a făcut și o postare pe grupul local de Facebook „Împreună pentru Barcani”, prin care le reamintește celor aflați în această situație că trebuie să efectueze orele în folosul comunității. 

Edilul spune că, din punctul său de vedere, toată lumea trebuie să aibă aceleași drepturi, dar și obligații.

„Mi-am dat interesul mereu pentru drumuri, iluminat public, dar și pentru finanțări pentru rețele de apă sau canal. Consider că toată lumea trebuie să aibă aceleași drepturi, dar și obligații. Sunt unele persoane cărora li s-a permis de către fostul primar să își construiască ilegal case pe pășunea comunei Barcani. Prin urmare, în ce privește persoanele care au construite case ilegal, dacă nu o să efectueze orele în folosul comunității, o să fie date ordine de demolare”, a mai spus, în final, Nicolae Pastor.

Redacția CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna l-a contactat pe fostul primar din Barcani, Gheorghe Marin, pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu faptul că ar fi permis oamenilor să își construiască ilegal case pe pășunea din localitate, însă acesta nu a dorit să comenteze subiectul. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.