SOCIAL 6 iunie 2013

Cu salariile restante încasate, angajații de la Montana renunță la proteste

de Monica Vrânceanu | 661 vizualizări

Cei 75 de angajați ai Hotelului Montana din stațiunea Covasna și-au primit în această săptămână salariile restante pe luna aprilie, astfel că oamenii au renunțat la protestul pe care îl pregăteau pentru astăzi în fața Hotelului.

Președintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, ne-a declarat că în urma unei întâlniri cu unul dintre reprezentanții societății care are în administrare Hotelul Montana, oamenilor li s-au achitat integral salariile restante pe luna aprilie. În cadrul întâlnirii au fost însă vizate mai multe cereri ale Sindicatului, printre care negocierea Contractului Colectiv de Muncă (CCM), acordarea de tichete de masă și elaborarea unei strategii de personal pe următorii ani, astfel încât să nu mai apară concedieri-surpriză. Neagovici a cerut totodată și revocarea din funcție a celor care manageriază Hotelul Montana, deoarece aceștia ar fi refuzat, în repetate dăți, să discute cu Sindicatul.

„Întrevederea a durat în jur de patru ore în care s-a discutat destul de mult în contradictoriu. Am propus o dezamorsare a conflictului care nu este deloc în avantajul nimănui, ni s-au cerut anumite documente, le-am transmis și acum așteptăm ca în câteva zile să avem un semn de la managerii hotelului, astfel încât să știm ce facem mai departe”, a declarat Vasile Neagovici, subliniind că nu renunță la celelalte doleanțe, foarte importante pentru angajați. În consecință, liderul Sanitas Covasna spune că dacă nu vor fi aduse în discuție și rezolvate restul cererilor, săptămâna viitoare se vor pregăti din nou de proteste. În plus, urmează încă o perioadă tensionată, căci pe 14 iunie oamenii ar trebui să-și primească salariile pe luna mai.

Managementul promite că va fi bine

Reprezentantul administratorului Sind Tour Trading, Florin Dumitrescu, de la Tour Mirinvest, a declarat că echipa managerială face toate demersurile pentru rezolvarea problemei legate de salarii, menționând că aceasta este una firească, fiind vorba despre o activitate sezonieră.

„Intenția noastră este să asigurăm plata salariilor la termenele stabilite. Toate aspectele privind semnarea CCM și acordarea tichetelor de masă vor fi rezolvate cu respectarea tuturor cerințelor legale. Compania își va continua activitatea investițională începută în 2011, în vederea îmbunătățirii condițiilor asigurate turiștilor, ceea ce va crea premisele creșterii activității economice, inclusiv pe cele privind asigurarea și păstrarea locurilor de muncă  în condițiile actuale de piață. Va continua și procesul de implementare a procedurilor de management, care să conducă la o performanță economică superioară, capabilă să asigure funcționarea în condițiile concurenței pe piața serviciilor turistice”, a mai spus Florin Dumitrescu.

Relații tensionate între Sindicat și managementul Hotelului

Conducerea Sindicatului Sanitas amenințase cu proteste de stradă dacă cei care manageriază Hotelul Montana din Covasna nu vor trece la respectarea drepturilor angajaţilor. Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a dat săptămâna trecută un ultimatum administratorilor Hotelului, solicitându-le deschidere la discuţii şi negocieri. Vasile Neagovici a calificat firma timişoreană care administrează în prezent Hotelul Montana şi alte hoteluri ale societăţii Sind Tour Trading ca fiind „o firmă de garsonieră” care are acces la administrarea unui adevărat patrimoniu ce include şi hoteluri din Băile Herculane, Băile Felix sau Sângeorz. Neagovici consideră că administrarea este una absolut defectuoasă, se bazează numai pe biletele venite prin Stat pentru turişti şi nu respectă angajaţii, inclusiv prin faptul că nu face nimic spre a atrage un alt gen de turişti. Liderul Sanitas mai acuză însă o serie de probleme, legate de nerespectarea drepturilor angajaţilor, concedieri nelegale şi chiar forţarea oamenilor de a semna declaraţii de confidenţialitate prin care nu au voie să spună absolut nimic în exterior despre munca lor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.