SOCIAL 10 martie 2013

Creşte numărul pneumoniilor în judeţ

de Székely Emőke | 505 vizualizări

gripa1

Din ce în ce mai multe persoane se îmbolnăvesc de gripă în judeţul Covasna, iar specialiştii spun că deşi cele mai multe cazuri sunt simple, pot apărea şi complicaţii, iar în multe situaţii banala răceală se transformă în pneumonie.

Numărul îmbolnăvirilor a scăzut săptămâna trecută faţă de perioada anterioară cu 68 de cazuri, însă numărul cazurilor confirmate de pneumonie a crescut. În perioada 27 februarie – 4 martie au fost confirmate 447 de cazuri de pneumonie, din care 14% au necesitat internare la spital.

Fiecare dintre noi se poate apăra împotriva acestei boli prin vaccinare, respectarea normelor igienice, aerisiri frecvente şi evitarea zonelor aglomerate. În ceea ce priveşte vaccinul antigripal, interesul este scăzut, deşi aceasta este modalitatea sigură prin care scăpăm de gripă. Un sfert din dozele de vaccin din judeţ sunt şi acum la medicii de familie” – a declarat epidemiologul Sánta Ferenc.

În ceea ce priveşte costurile acestor doze de vaccin, Sánta spune că e adevărat, statul cheltuieşte sume însemnate pentru aceste seruri, însă tratamentul pacienţilor ajunşi la spital cu gripă şi complicaţii legate de această afecţiune costă mult mai mult.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.