SOCIAL 12 martie 2013

Covăsnencele nu (mai) vor să fie croitorese

de Székely Emőke | 799 vizualizări

 

Degeaba există cerere din partea angajatorilor, femeile şomere din judeţul Covasna nu mai vor să se califice pentru meseria de confecţioner articole textile. Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, spune că femeile sunt dispuse chiar să renunţe la indemnizaţia de şomaj, decât să facă un curs de confecţioner. „Din păcate femeile nu vor să muncească în confecţii, unele dintre ele sunt chiar dispuse să renunţe la indemnizaţia de şomaj, numai să nu facă acest curs” – a declarat Kelemen Tibor.

Acesta a mai spus că există interes crescut pentru cursuri de operare PC, însă acestea nu sunt rentabile pentru că nu oferă o calificare, ci doar competenţe. „După terminarea acestui curs, şomerul nu este calificat, şi dat fiind faptul că avem fonduri limitate, nu vom porni astfel de cursuri în viitorul apropiat” – spune Kelemen Tibor.

În luna aprilie, AJOFM porneşte cursuri de masaj, lucrător în îngrijirea plantelor şi lucrător în îngrijirea animalelor. Numărul şomerilor care şi-au manifestat interesul pentru cursuri de formare este de peste 600.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
elena, 30 mai 2013
si eu am lucrat in confectii 10 ani dar nu as mai vrea sa traiesc acea experienta foarte umilitore ceea ce se intampla in toate fabricile de confectii din sf gheorghe,, ore multe lucrate si salariu citeste integral
ana, 9 aprilie 2013
Normal ca nu vor sa mai fie croitorese. Luati cateva interviuri anonime celor care lucreaza in fabrica "Textila Oltul" sa vedeti ca sunt tratati ca niste animale. acesta este cuvantul potrivit. Nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.