SOCIAL 26 octombrie 2012

Copiii romi nu vor să învețe

de Székely Emőke | 517 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe nu are cui să dea bursele iniţiate anul trecut.

Fostul viceprimar al municipiului Sfântu Gheorghe, consilierul PCM Bálint József, este de părere că bursele sociale și de studiu acordate elevilor de etnie romă ar trebui extinse și la cei care frecventează cursurile unei instituții postliceale sau universitare.

„Am inițiat acest proiect pentru a motiva copiii de etnie romă să învețe. Experiența anului trecut însă ne-a arătat că elevii din aceste comunități nu prea vor să pună burta pe carte, așadar avem banii, dar nu avem cui să îi dăm. Având bugetul pentru aceste burse, propun să includem în program și acei tineri care învață în școli postliceale sau care sunt la facultate” – a declarat Bálint József.

Astfel, Consiliul Local va acorda trei burse de studiu în valoare de 300 de lei lunar și 7 burse sociale în valoare de 200 de lei lunar. Proiectul de hotărâre a fost completat cu mențiunea că nu pot beneficia de burse acei tineri care au venituri salariale. Din comisia de evaluare a dosarelor depuse vor face parte și directorul Școlii „Néri Szent Fülöp”, precum și un reprezentant al Asociației „Amenka”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.