SOCIAL 12 aprilie 2012

Control de la minister

de Székely Emőke | 431 vizualizări

Scopul acestui control a fost modul în care sunt cheltuiți banii secțiilor de urgență din țară.

Din ordinul subsecretarului de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Raed Arafat, Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a fost controlat de o echipă de specialiști. A fost vorba despre un control desfășurat la nivel național, iar după primele semne aici nu s-au semnalat nereguli însemnate. Directorul medical din cadrul Spitalului Județean, Antal Álmos, a declarat că scopul acestui control a fost acela de a avea o imagine clară asupra modului în care sunt cheltuiți banii destinați secțiilor de urgență din țară. Controlul a avut mai multe componente: audit de specialitate, contabilitate și drumul banilor intrați în secția de urgență. Managerul András Nagy Róbert a declarat că bugetul secției de urgență este separat de cel al spitalului, dar acești bani nu sunt suficienți pentru nevoile secției, așadar medicamentele și materialele sanitare sunt cumpărate din banii spitalului.

În anul 2011, la Secția de Primiri Urgențe s-au prezentat un număr total de 21.475 de pacienți, ceea ce înseamnă o medie de 58 de pacienți pe zi.

e �b�tЉQ��Pfăşurată în zonă, a constatat că în tot judeţul nu există niciun spital.

 

Clădirea a intrat în reparaţii capitale în urmă cu mai bine de cinci ani, după ce specialiştii au constatat că structura de rezistenţă este atât de şubrezită încât nu mai poate face faţă unui seism de intensitate medie. Aceasta s-a degradat atât din cauza cutremurelor, cât şi a aburilor de la spălătoria aflată în subsol, care ani la rând s-au infiltrat în pereţi şi au şubrezit armătura metalică. Lucrările trebuiau finalizate încă din 2008, dar până acum s-a lucrat doar la corpul A, lucrările trenând atât din lipsa banilor, cât şi a neînţelegerilor dintre proiectant şi executant.

Spitalul, care se află în subordinea Consiliului Judeţean Covasna, va beneficia, de asemenea, de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind deja semnat.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.