SOCIAL 5 februarie 2013

Contraceptivele ucigaşe vor fi retrase din farmacii

de Székely Emőke | 529 vizualizări

Reacțiile adverse ale Diane35 au provocat moartea a patru persoane în Franța.

Contraceptivele ucigaşe vor fi retrase din farmaciiContraceptivele Diane35 vor dispărea de pe rafturile farmaciilor după ce a fost dovedit faptul că reacțiile adverse ale acestora au provocat moartea a patru persoane în Franța. Contraceptivul în cauză este avizat în 135 de țări, iar în 116, printre care și România, se găsește în farmacii.

Potrivit unui studiu întocmit de IMS Health România, anul trecut au fost vândute 344.438 de cutii de Diane35 în România, ceea ce înseamnă că peste 28.700 de femei au folosit aceste pilule.

„În Sfântu Gheorghe, Diane35 a devenit popular la începutul anilor ’90, dar nu au fost semnalate reacții adverse severe. Contraceptivele pot provoca în general reacții adverse, acestea sunt înșirate pe prospectul pilulelor și variază de la dureri de cap, grețuri, la afecțiuni mai grave, cum ar fi tromboza” – a declarat ginecologul Antal Álmos.

Medicul a mai precizat că la unele femei riscurile de apariție a unor reacții adverse este mai mare, de exemplu, la cele care suferă de hipertensiune arterială, boli cardiace sau sunt fumătoare.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.