SOCIAL 21 octombrie 2013

Consultaţii gratuite de Ziua Mondială a Osteoporozei

de Monica Vrânceanu | 642 vizualizări

Conferințe și ședințe de măsurare a densității osoase la Sfântu Gheorghe

Spitalul Județean de Urgențe „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe organizează un șir de evenimente pentru a marca Ziua Mondială a Osteoporozei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Pataki Annamaria, a declarat că evenimentele de conștientizare asupra bolii se vor desfășura între 25 și 26 octombrie, adresându-se locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe şi judeţului Covasna și având ca prim obiectiv atragerea atenţiei asupra importanţei şi modalităţilor de prevenire şi tratare a osteoporozei.

Astfel, pe 25 octombrie, de la ora 16, în sala de ședințe a Incubatorului de Afaceri din Sfântu Gheorghe, dr. Szász Dezső va susține prelegerea „Despre osteoporoză – generalităţi”, iar dr. Kicsi-Mátyus Ildikó va vorbi despre alimentația sănătoasă și prevenirea osteoporozei.

Sâmbătă, pe 26 octombrie, tot în sala de ședințe de la Incubator, va avea loc de la orea 9,30 osteodensitometrie gratuită, adică măsurarea densităţii osoase. Acțiunea se adresează doamnelor cu vârsta minimă de 55 de ani și domnilor de minim 65 de ani. Doritorii sunt rugaţi să se programeze la unul din următoarele numere de telefon: 0729988945 sau 0267311581/115 zilnic, între orele 08:00 şi 16:00.

Osteoporoza se caracterizată prin reducerea densităţii minerale osoase, asociată cu compromiterea structurii osoase – predispune osul la fractură în urma unui traumatism de mică intensitate sau chiar în lipsa acestuia. Este o boală care poate fi tratată, dar cel mai important este faptul că poate fi prevenită printr-o dietă diversificată, mişcare şi un aport optim de vitamina D. În cadrul prezentărilor din data de 25 octombrie se vor discuta aspectele prevenirii, conştienţizării şi tratării osteoporozei.

Osteoporoza afectează peste 40% din populaţia feminimă şi peste 20% din populaţia masculină trecută de 50 de ani, însă 80% dintre bolnavi sunt femei. Apariţia bolii este şi mai frecventă în ţările cu temperaturi scăzute, astfel că noi suntem mai predispuşi îmbolnăvirii de osteoporoză decât locuitorii ţărilor mediteraneene.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.