SOCIAL 23 noiembrie 2010

Concedii de boală mai puţine

de Monica Vrânceanu | 611 vizualizări
Invitat în conferinţa de presă a prefectului Gyorgy Ervin, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna, Forro Bela, a declarat că instituţia pe care o conduce a luat constant măsuri pentru asigurarea unor cât mai bune condiţii pentru asiguraţii din judeţ. Fără a putea prezenta prea multe date concrete şi aplicate pe judeţul Covasna, Forro Bela a arătat că a luat mai multe măsuri odată cu venirea la conducerea CAS

Invitat în conferinţa de presă a prefectului Gyorgy Ervin, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna, Forro Bela, a declarat că instituţia pe care o conduce a luat constant măsuri pentru asigurarea unor cât mai bune condiţii pentru asiguraţii din judeţ. Fără a putea prezenta prea multe date concrete şi aplicate pe judeţul Covasna, Forro Bela a arătat că a luat mai multe măsuri odată cu venirea la conducerea CAS, enumerând printre acestea flexibilizarea programului de audienţe, deblocarea problemelor cu medicii de familie, aplicarea unui program vast pentru informarea asiguraţilor, prelungirea programului de lucru la ghişee în ultimele zile ale fiecărei luni.

Potrivit lui Forro Bela, numărul concediilor de boală a scăzut cu 40% în acest an, ca urmare a verificărilor efectuate în acest sens de CAS, în vreme ce până în iunie 2010 sau plătit 6 milioane lei din datoriile spitalelor, iar facturile către farmacii s-au achitat până în februarie 2010 inclusiv, aceasta însemnând o întârziere de 30 de zile faţă de normele legale.

Consumul de medicamente în judeţul nostru a scăzut, potrivit lui Forro Bela, de la 3,4 milioane la 2,8 milioane de lei lunar, cea mai probabilă cauză în acest sens fiind scumpirea medicamentelor.

Directorul CAS a vorbit şi despre faptul că CAS Covasna are nevoie de un sediu propriu, deoarece ar putea face astfel o economi considerabilă, din moment ce în prezent achită o chirie lunară de 13000 de lei. Forro Bela nu a putut oferi însă date concrete pe chestiuni punctuale legate de situaţia asiguraţilor şi asigurărilor din sănătate din judeţ sau pe alte probleme ce ţin de acest segment, motivând că nu a avut timp pentru a se pregăti în acest sens de vineri seară – când a fost invitat de prefect la conferinţa de presă şi până luni dimineaţă, când a avut aceasta loc.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.