SOCIAL 13 septembrie 2021

Cetățenii din Întorsura Buzăului au oportunitatea să-și spună părerea cu privire la viitorul orașului

de David Leonard Bularca | 747 vizualizări

Autoritățile locale pregătesc Strategia de Dezvoltare Locală pentru perioada 2021-2027

Întorsurenii sunt așteptați să își spună părerea despre cum cred ei că ar trebui să arate viitorul în Orașul Întorsura Buzăului. Autoritățile locale au lansat o consultare publică, atât fizic, cât și online, pentru a reuși să conceapă Strategia de Dezvoltare Locală a urbei cât mai aproape de dorințele cetățenilor. Viceprimarul din oraș, Silviu Popica, spune că cetățenii sunt invitați să se implice în dezvoltarea comunității locale. 

„Am lansat acest formular atât în format fizic, cât și on-line pentru a da posibilitatea cât mai multor persoane să aibă acces la această formă de consultare publică. Rolul cel mai important al formularului este acela de a motiva cetățenii să se implice în dezvoltarea orașului, sperăm mai mult decât au făcut-o în trecut. Prin intermediul formularului ne propunem să ne formăm o imagine asupra câtorva aspecte precum nivelul de trai al cetățenilor, gradul de satisfacție legat de diferite teme, percepția cetățenilor legată de administrația publică, puncte slabe, dar și puncte tari ale localității și administrației. Cea mai importantă secțiune este însă cea în care cetățenii pot propune teme de interes pe care să se bazeze viitoarea strategie de dezvoltare locală. Propunerile venite din partea cetățenilor vor fi corelate cu elementele avute în vedere de către administrația locală, dar și cu cele cuprinse în strategiile naționale și regionale. De asemenea, viitoarea strategie de dezvoltare locală va ține cont și de specificul local, de proiectele deja derulate și de cele pentru care sunt propuse linii de finanțare”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Silviu Popica.

Formularul poate fi completat accesând link-ul: shorturl.at/dtTUW.      

S-a putut răspunde la întrebări și în mod direct, pe hârtie, în cadrul festivalului Ciobănașul, dar și miercuri, 8 septembrie, atunci când voluntarii au stat în centrul orașului și au oferit oamenilor această posibilitate. 

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.