SOCIAL 20 octombrie 2011

Centrul SMURD va fi totuşi la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 817 vizualizări

Deocamdată se află doar în stadiu de proiect, şi deja întâmpină schimbări peste schimbări. Este vorba despre centrul SMURD din judeţul Covasna. În numărul de marţi al ziarului nostru v-am relatat despre un posibil centru SMURD la Întorsura Buzăului. Iată că au trecut doar câteva zile de atunci, şi au şi apărut modificări în ceea ce priveşte locaţia.

Subprefectul judeţului Covasna, Valentin Ionaşcu, ne-a declarat: „Se pare că vom avea într-adevăr serviciu SMURD în judeţ, dar centrul acestuia nu va fi la Întorsura Buzăului, ci la Sfântu Gheorghe. Şi asta pentru că şi centrul judeţean ISU se află la Sfântu Gheorghe.”

Subprefectul a subliniat faptul că avem nevoie de serviciu SMURD, spunând că „Întorsura Buzăului se află la distanţă considerabilă şi de Sfântu Gheorghe, şi de Braşov, astfel că bolnavilor de aici le va fi benefic faptul că oraşul va avea o ambulanţă complet dotată. De altfel, vor fi trei astfel de ambulanţe în judeţ, una la Sfântu Gheorghe, una la Târgu Secuiesc şi alta la Întorsura Buzăului. Personalul necesar va fi asigurat de către ISU, dar există o problemă în ceea ce priveşte gararea maşinilor speciale. Acestea trebuie să fie funcţionale 24 de ore din 24, având nevoie de garaje speciale. Costul unui astfel de garaj se ridică la suma de 200.000 lei. Am primit asigurări de la preşedintele Consiliului Judeţean că instituţia pe care o conduce va asigura jumătate din suma necesară, urmând ca cealaltă jumătate să fie pusă de către consiliile locale ale oraşelor în cauză” – a conchis subprefectul.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
kaltek, 2 noiembrie 2011
e normal ca la smurd sa lucreze cei de la isu??? mie nu mi se pare normal deloc, fiindca nu este personal medical cu pregatire necesara chiar si daca ar face curs de pregatire care dureaza daor 3 citeste integral
secuiul, 25 octombrie 2011
Ce se intampla cu unica localitate fara drum national, aflata la cea mai mare distanta de Sf. Gheorge, si anume cu Baraoltul? Iar politica se baga si in sanatate?! Rusine udemeristilor.
nea ion, 20 octombrie 2011
MAI AUZIM SI VESTI BUNE E UN LUCRU F.F.BUN IN JUDETUL NOSTRU CU STIMA PENTRU ACESI OAMENI CARE SE GANDESC LA OAMENI......
onofrei iboika, 20 octombrie 2011
Urmaresc si voi urmari toate stirile legate de SMURD pentru ca lucrurile cu adevarat importante ne privesc in mod direct.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.