SOCIAL 27 septembrie 2012

Centrul Multifuncțional din Őrkő a fost dat în folosință

de Székely Emőke | 79 vizualizări

Valoarea totală a investiției, realizată din fonduri europene, este de 1,5 milioane de lei.

Clădirea vechii centrale din cartierul Őrkő a fost modernizată și transformată într-un centru multifuncțional destinat diferitelor activități ale comunității rome din acest cartier al orașului Sfântu Gheorghe. La inaugurare, viceprimarul Sztakics Éva a spus că darea în folosință a noii clădiri este un pas important în viața comunității. „Încheiem azi un alt program derulat din fonduri europene și dăm în folosință o clădire care sperăm să fie folosită de localnici în scopuri cât mai constructive. Dat fiind faptul că aici spațiul este mult mai mare decât la Casa Comunitară, și pentru că este în vecinătatea școlii, sperăm ca aici să aibă loc diferite activități legate de școală, de la ședințe cu părinții la evenimente sportive sau serbări școlare. Inițial ne-am gândit să accesăm bani printr-un program educațional, dar pentru că banii s-au terminat, am mers pe axa socială. Valoarea totală a investiției este de 1,5 milioane de lei, din care partea Primăriei a fost de 50.000 lei” – a declarat Sztakics Éva.

Șeful Serviciului Social din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Tanko Vilmos, spune că un angajat al serviciului va fi în permanență la centru, așadar romii nu vor mai fi nevoiți să coboare pe strada Erege pentru a rezolva problemele legate de unele servicii și ajutoare sociale. „Asta nu înseamnă că nu îi vom primi și acolo, dar au această posibilitate de a depune dosare și aici. De asemenea ne-am gândit să aducem la acest centru acele ajutoare alimentare pe care le vor primi oamenii de aici, astfel ei nu le vor căra pe o distanță foarte mare” – a declarat Tankó Vilmos. El a mai spus că cetățenii romi țin foarte mult la Casa Comunitară, și probabil că vor ține și la acest centru. „Casa Comunitară a fost inaugurată în urmă cu zece ani. Pe atunci ne-am gândit că peste câțiva ani vom găsi numai fundația, dar iată că nu a fost așa. În toți acești ani la acea casă s-a spart un singur geam, și acela a fost un accident” – a subliniat Tankó.

Cât despre localnici, aceștia se bucură că au o nouă clădire pe care o vor folosi. Ei au înconjurat ieri ziariștii care tocmai ieșeau din clădire pentru a afla de când își pot trimite copiii la joacă în centru.

Distribuie articolul:  
|

Anunțuri

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.