SOCIAL 14 septembrie 2022

„Cea mai frumoasă zi”: persoanele cu dizabilități și motocicliștii combat prejudecățile

de David Leonard Bularca | 715 vizualizări

Cu ocazia unui eveniment organizat de Casa Irisz, persoanele cu dizabilități și motocicliștii se vor întâlni pe 25 septembrie pentru a combate prejudecățile cu care se confruntă de multe ori. Totul este programat să înceapă de la ora 9.30, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, coordonatoarea evenimentului, Olcsvári Tünde. 

„Evenimentul începe din curtea Casei Irisz, de la 9:30. Ne adunăm, de obicei mergem în fața primăriei și acolo ne oprim pentru un fel de sensibilizare. Acolo trece multă lume, fiind mai ales duminică, să sperăm că o să fie o zi frumoasă. Scopul acestui eveniment este cumva bilateral, din punctul de vedere al celor care participă. Pe de o parte fiind motocicliștii, cum sunt ei văzuți de comunitate, în general, un pic mai duri, în costume de piele, cu motociclete. De obicei avem prejudecăți față de ei, că sunt mai duri. Pe cealaltă parte sunt persoanele cu dizabilități. Este un fel de sensibilizare față de ambele categorii”, a explicat coordonatoarea, Olcsvári Tünde, demersul intitulat „Cea mai frumoasă zi”. 

Astfel, se dorește transmiterea unui mesaj către societate. 

„Este un mesaj către societate, că două categorii diverse pot fi aduse împreună și într-o stare de bine reciprocă. Chiar este un eveniment foarte special. Mai ales că vom fi în fața lui Dumnezeu, pentru că va fi o slujbă religioasă specială ținută de domnul secretar de stat Makkai Péter. Este un punct al evenimentului foarte special, pentru că noi toți suntem copiii lui Dumnezeu și în casa Lui toți suntem la fel”, a mai detaliat coordonatoarea. 

Programul întregului eveniment va fi următorul:

  • 9:30: Întâlnirea participanților în curtea Casei Irisz;
  • 10:00: Plecare către Ariușd;
  • 11:00: Eveniment religios special;
  • 12:00: Masa de prânz;
  • 13:30: Participanții se întorc în curtea Casei Irisz. 

Organizatorii se așteaptă să li se alăture în jur de 50 de oameni, dintre care 20-25 de persoane cu dizabilități. 

Cei care doresc mai multe detalii despre eveniment pot suna la numărul de telefon 0733 065 375 – Olcsvári Tünde. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.