SOCIAL 15 noiembrie 2012

Casa de Pensii Covasna și-a propus o activitate mai eficientă

de Székely Emőke | 549 vizualizări

Din cauza lipsei de personal, Casa de Pensii Covasna a rămas în urmă cu emiterea deciziilor de pensionare, iar directorul interimar al instituției, Silviu Crăciun, spune că întârzierile au fost și sunt însemnate, chiar și de un an,  în loc de 30 de zile.

„În 2011 eliberarea deciziilor de pensionare a durat chiar și un an, dar anul curent am reușit să reducem acest timp la jumătate, adică șase luni. Sperăm că acest decalaj să scadă și mai mult, iar undeva prin martie anul viitor să putem elibera deciziile la timp” – spune Crăciun.

În evidențele Casei de Pensii Covasna sunt 44.280 de pensionari, valoarea medie a pensiei fiind de 750 de lei. Cele mai mari pensii le primesc revoluționarii, peste 1.700 de lei pe lună, pe când pensiile sociale și cele de agricultură nu ating nici 300 de lei.

Întâlniri cu pensionarii

Casa de Pensii Covasna va organiza deplasări în diferite localități ale județului pentru a veni în sprijinul pensionarilor și a celor care solicită informații în legătură cu pensionarea.

Aceste întâlniri vor avea loc între orele 10,00 - 12,00. La aceste întâlniri specialiști Casei de Pensii Covasna  răspund la întrebări în legătură cu obținerea unei pensii, dar  primesc şi cereri în vederea pensionării.

Datele deplasărilor sunt următoarele: 20 noiembrie – sediul Finanțelor din Întorsura Buzăului, 22 noiembrie – Hotel Dacia din Covasna, 27 noiembrie – Primăria Zagon, 29 noiembrie – Primăria Târgu Secuiesc, 30 noiembrie – Primăria Baraolt și 3 decembrie – Primăria Valea Crișului.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.