SOCIAL 28 ianuarie 2011

CAS Covasna începe plata datoriilor către farmacii

de Monica Vrânceanu | 502 vizualizări

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a început virarea sumelor datorate către farmaciile din județul Covasna.

Conducerea CJAS Covasna a anunțat ieri că, potrivit prevederii bugetare alocate instituției, de la începutul anului, deschiderea de credite pentru aceste servicii este de 10.717.000 de lei pentru lunile martie, aprilie și mai ale anului trecut.

Prin această primă deschidere de credite au fost virați 3.393.000 de lei pentru plata consumului de medicamente cu și fără contribuție personală. În sensul arătat urmează să se plătească 3.254.500 de lei pentru medicamente compensate cu și fără contribuție personală, precum și 138.500 de lei pentru medicamente compensate în procent de 50%. Potrivit CJAS, prin această deschidere de credite se plătesc integral serviciile farmaceutice aferente lunii martie 2010, astfel încât în perioada următoare să se achite și datoriile pe lunile aprilie și mai.

Colegiul Farmaciștilor Covasna anunțase, la începutul acestei săptămâni, că farmaciile din județ pot sista din 7 februarie eliberarea rețetelor gratuite și compensate, ca urmare a faptului că CAS Covasna nu a achitat aproape 11 milioane de lei, datorii la medicamente eliberate în martie, aprilie și mai 2010.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.