SOCIAL 24 noiembrie 2010

CAS Covasna are de decontat medicamente de peste 6 milioane de lei

de Monica Vrânceanu | 599 vizualizări
Farmaciile din judeţ au de recuperat 6,5 milioane de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna, banii reprezentând medicamente nedecontate pe lunile martie şi aprilie ale acestui an. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, a declarat că în urma unei discuţii purtate cu directorul pentru relaţii cu furnizorii din cadrul CAS Covasna, Dragoş Tatu, există speranţe ca datoriile Casei către

Farmaciile din judeţ au de recuperat 6,5 milioane de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna, banii reprezentând medicamente nedecontate pe lunile martie şi aprilie ale acestui an.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, a declarat că în urma unei discuţii purtate cu directorul pentru relaţii cu furnizorii din cadrul CAS Covasna, Dragoş Tatu, există speranţe ca datoriile Casei către farmacii să fie achitate în curând, după ce CAS a achitat sume restante pentru perioada ianuarie-februarie în urmă cu două luni.

Nagy Andras a arătat că neachitarea medicamentelor de către CAS Covasna nu va duce decât la o nouă afişare a “panourilor ruşinii” în fiecare farmacie, aşa cum s-a mai procedat cu săptămâni în urmă, arătându-se câte zile de întârziere există în plata medicamentelor.

Nagy Andras s-a referit totodată şi la completarea Legii farmaciilor cu o nouă ordonanţă de urgenţă, arătând că aspecte precum stabilirea unor reguli în ceea ce priveşte modul de înfiinţare a farmaciilor sunt vitale. Astfel, Nagy Andras susţine că farmaciile ar trebui să fie înfiinţate la distanţe de 500 de metri una de cealaltă, însă a atras atenţia că dacă în oraşe numărul acestora este destul de mare nu la fel se poate spune despre mediul rural, unde ar fi nevoie de farmacii. Preşedintele Colegiului a mai subliniat nevoia serviciilor de permanenţă a farmaciilor, interzicerea vânzării de medicamente pe internet de către farmaciile comunitare şi necesitatea educării populaţiei în ceea ce priveşte predarea în farmacii sau drogherii a medicamentelor expirate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.