SOCIAL 12 martie 2013

Carduri de şomer pentru cei în căutarea unui loc de muncă

de Székely Emőke | 597 vizualizări

Printr-o simplă citire a cardului puteţi vedea ofertele din întreaga ţară

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va implementa la nivel naţional un sistem de carduri prin care fiecare şomer poate afla ofertele angajatorilor din întreaga ţară. O altă modalitate de a găsi un loc de muncă este Bursa Generală a Locurilor de Muncă, ce va avea loc pe 19 aprilie.

Card în loc de stat la panou

Directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, spune că Agenţia pe care o conduce va primi în perioada următoare cititorul de card, precum şi cardurile pentru şomeri. „Aceste carduri vor cuprinde datele deţinătorului, iar cu ajutorul acestora şomerul poate consulta oferta de pe piaţa muncii pentru segmentul care îl interesează. La nivel naţional au fost printate mai multe carduri decât numărul şomerilor, dar va trebui să se creeze un sistem bine pus la punct pentru că aceste carduri nu sunt transmisibile, dar sistemul este în continuă mişcare” – spune Kelemen. Directorul este de părere că această măsură îi va ajuta pe cei în căutarea unui loc de muncă, astfel că prin cititorul de card pot consulta la sediul AJOFM exact segmentul care îi interesează, nu vor trebui să caute pe panou acele joburi care le corespund.

Șomaj în scădere

În ceea ce priveşte rata şomajului din judeţ, Kelemen spune că în februarie aceasta a scăzut faţă de luna precedentă de la 8,17% la 7,91%. La finele lunii februarie în judeţ au fost 7.090 de şomeri în judeţ, din care 2.312 beneficiază de indemnizaţie. Categoria de vârstă 40-49 de ani pare a fi cea mai vulnerabilă, aproape un sfert dintre şomerii covăsneni făcând parte din această categorie. Kelemen Tibor a precizat că în ultima perioadă numărul persoanelor cu studii superioare care sunt şomeri a scăzut, menţionând că absolvenţii de facultate se mobilizează mai uşor şi reuşesc să îşi găsească un loc de muncă.

Pregătiri pentru bursă

Pe data de 19 aprilie, AJOFM Covasna va organiza Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Directorul instituţiei spune că angajaţii Agenţiei au început deja să se pregătească pentru acest eveniment, pe care îl consideră important atât pentru agenţii economici, cât şi pentru şomeri. Kelemen Tibor spune că ar dori de asemenea să organizeze burse pe anumite domenii de activitate sau pentru anumite grupuri de persoane, dar deocamdată instituţia nu are buget.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.