SOCIAL 10 august 2011

Cardul european de sănătate, accesibil printr-o simplă cerere

de Monica Vrânceanu | 1875 vizualizări

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna informează asupra faptului că toți cei care călătoresc în afara țării pot solicita Cardul european de sănătate, în baza căruia pot apela la serviciile medicale ale sistemului public din oricare dintre statele membre ale UE şi confederaţia Elveţiană în cazuri de necesitate.

Potrivit CJAS Covasna, posesorii acestui card vor beneficia de servicii medicale în condiţii identice celor oferite asiguraţilor din sistemul public al ţării în care călătoresc, putând solicita și primi tratamente pentru problemele medicale care pot surverni în timpul călătoriei, fără a permite însă tratarea gratuită a unor afecţiuni cronice pre-existente călătoriei.

Pentru a intra în posesia Cardului, asiguraţii trebuie să completeze o cerere-tip la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Covasna cu sediul în Sfântu-Gheorghe, str. Vasile Goldiş nr. 2.

În plus, mai este necesară depunerea unor documente: copii după certificatul de naștere, cartea de identitate, adeverințe de salarizare (sau de școlarizare în cazul elevilor şi adeverință de la Finanțe că nu au obținut venituri – în cazul studenților), talon de pensie - acolo unde este cazul.

După completarea şi depunerea cererii pentru eliberarea Cardului, aceasta va fi transmisă la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Cardul tipărindu-se la Bucureşti și urmând a se obține în termen de 7 zile lucrătoare, livrarea acestuia făcându-se pe adresa menţionată de beneficiar, prin poştă rapidă. Cardul european de sănătate este valabil 6 luni de la data eliberării.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Nagy, 11 august 2011
Cardul se tipareste la Sibiu, de catre o firma subcontractoare ... si nu in Bucuresti cum se precizeaza aici. Pot exista si intarzieri in receptionarea cardului, de pana la 10-12 zile lucratoare !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.