SOCIAL 21 noiembrie 2012

Caravana împotriva violenței în familie a poposit la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 556 vizualizări

Caravana impotriva violentei„Violența în familie nu trebuie să te lase rece!” este numele caravanei mobile care traversează țara în lung și în lat pentru a trage un semnal de alarmă și pentru a-i face pe oameni să conștientizeze importanța combaterii acestui fenomen.

Psiholog în cadrul acestei caravane, Anamaria Duță spune că violența în familie are mai multe forme, de la cea fizică la cea verbală sau psihică. „De cele mai multe ori victima este unul dintre soți, dar poate fi și copilul familiei sau un membru în vârstă. Violența psihică poate dăuna la fel de mult ca și cea fizică, mai ales dacă aceasta se petrece o perioadă lungă de timp” – a declarat psihologul.

La cortul amplasat în centrul orașului s-au oprit mulți oameni, însă puțini au și vorbit. O femeie trecută de prima tinerețe ne-a spus că tot ceea ce se petrece într-o familie este un lucru intim și nu trebuie dus în afara casei. „Mi se pare o idee bună această caravană, dar din păcate nu este de ajuns. Cunosc și eu cazuri în care soțul este violent, iar soția tace și suferă. Eu cred că tot ceea ce se petrece într-o casă trebuie să rămână acolo, degeaba vine cineva din afară și vrea să rezolve lucrurile. Cu toate acestea nu sunt de acord cu violența în familie, dar asta ar trebui să fie treaba poliției” – spune femeia.

Polițiștii îi îndeamnă pe cetățeni să depună plângere în cazul în care sunt victimele violenței în familie pentru ca organele statului să le poată oferi sprijin și protecție.

Teme articol: violenta familie caravana
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.