SOCIAL 12 decembrie 2018

Când iubirea pentru fotbal este egală cu iubirea pentru aproape

de Iulia Drăghici - Taraș | 1237 vizualizări

Aproape 6.000 de lei au fost donați în urma campaniei umanitare derulată de suporterii OSK

Campania umanitară a suporterilor echipei covăsnene Sepsi OSK, de la meciul pe teren propriu cu FC Botoșani, de luni, 10 decembrie, a avut rezultate remarcabile. S-au strâns în total aproape 5.800 de lei, 1.000 de forinți și 2 euro, dar și mai multe cutii cu alimente de bază. Donațiile vor ajunge atât la un bolnav de scolioză, cât și la copiii din Casele Familiale Sfântu Francisc.

În urma acțiunii de donare cu ocazia meciului de ieri s-au colectat mai multe cutii de alimente de bază, respectiv 5.793 de RON, 1000 de forinți și 2 Euro. Din această sumă 3.325 de RON îi vom vira în contul lui Kádár Botond, restul sumei și alimentele vor fi distribuite pe data de 20 decembrie către Casele de Copii Sfântul Francisc. Mulțumim pentru susținere”, este mesajul transmis marți, pe Facebook de suporterii Sepsi OSK.

Marți seara, suma de 3.326 de lei era deja depusă în contul lui Kádár Botond din Boroșneu Mare, bani care vor fi utilizați pentru operația urgentă de coloană, de care are nevoie pentru a se trata de o formă gravă de scolioză, care îi afectează funcționarea normală a plămânilor.

„Noi toți  care am lucrat la acest proiect credem că a fost a reușită. Am reușit să strângem aproape 200 de kilograme de mâncare, conserve, ulei, făină și bani mulți bani, mai mulți decât ne așteptam. O parte a banilor deja am și trimis-o pe contul băiatului din Boroșneu. Restul banilor și alimentele merg la orfanii călugărului franciscan. În data de 20 decembrie pornim la drum și ducem ajutoarele.

Oamenilor din Sfântu le suntem extremi de recunoscători. Au fost de exemplu oameni care nu au venit la meci, dar au adus alimente la stadion, au venit la stadion, până la poartă, au înmânat ajutoarele și au plecat acasă. Au venit special numai pentru a ajuta. E un lucru  extraordinar. Ce ne motivează? Simplu: vrem să  arătăm lumii că suporterul nu este un pericol pentru societate. Pur și simplu te simți extraordinar când ajuți, când poți face ceva pentru semenii tăi. Poate sună banal, dar ăsta e adevărul.  Pur și simplu arătăm că suporterul nu e bandit sau huligan”, ne-a declarat reprezentantul suporterilor Sepsi OSK, Nagy Lázár József.

Suporterii Sepsi OSK au experiență deja vastă în organizarea de evenimente caritabile. În decembrie 2017, fanii echipei covăsnene au organizat campania „O cutie plină de iubire”, care a avut ca scop colectarea de daruri de Crăciun pentru copiii nevoiași. De asemenea, în aprilie a.c., galeria echipei s-a unit în organizarea unei ample campanii de strângere de fonduri pentru salvarea unui tânăr în vârstă de 18 ani, diagnosticat cu cancer.

Sursă foto: Facebook/ Sepsi OSK szurkolók oldala - Suporteri-Fans page

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.