SOCIAL 12 aprilie 2022

Călătorie în Bosnia și Herțegovina pentru 40 de copii proveniți din medii dezavantajate

de David Leonard Bularca | 1251 vizualizări

Proiectul a primit finanțare de la Consiliul Județean Covasna și a fost câștigat de Asociația Reuniunea Femeilor Ortodoxe din Întorsura Buzăului 

„Primim speranță” se numește proiectul prin intermediul căruia 40 de copii din medii dezavantajate sau vulnerabili vor ajunge la Medjugorje, în Bosnia și Herțegovina. Asociația Reuniunea Femeilor Ortodoxe din Întorsura Buzăului a primit o finanțare de 7.000 de lei din partea Consiliului Județean (CJ) Covasna pentru implementarea acestei idei. 

„Proiectul are ca grup țintă copii vulnerabili din zona Întorsurii Buzăului și are ca scop o călătorie în Bosnia și Herțegovina, la Medjugorje. Activitățile desfășurate în această excursie sunt de natură spirituală, culturală și de recreere, în mai multe locații. Grupul va fi alcătuit din 40 de beneficiari și 10 însoțitori”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, Ileana Gheorghița Băilă, membră a asociației care a câștigat proiectul, dar și coordonator personal de specialitate la Casa Familială numărul 1 din Întorsura Buzăului. 

În final, proiectul își propune să îndeplinească mai multe obiective, spun organizatorii. 

„Scopul final al proiectului este să ne atingem obiectivele propuse:

- dezvoltarea personală a copiilor proveniți din medii defavorizate prin experiențe culturale;

- promovarea în străinătate a obiceiurilor, tradițiilor și îndeletnicirile locale;

- îmbunătățirea imaginii orașului, zonei și țării prin schimbul cultural dintre elevi;

- creșterea încrederii în forțele proprii și a stimei de sine prin acțiuni de succes”, ne-a mai împărtășit Ileana Gheorghița Băilă. 

Excursia urmează să aibă loc în perioada 28 iunie - 5 iulie a.c.

În alți ani au fost organizate tabere la mare și excursii la Maramureș pentru copiii vulnerabili și beneficiarii Casei Familiale numărul 1, ne-au mai spus cei responsabili. 

Asociația Reuniunea Femeilor Ortodoxe din Întorsura Buzăului a fost înființată în septembrie 2011, se arată pe site-ul propriu al asociației. 

Anul acesta 459 de proiecte vor primi finanțare de la CJ Covasna, fondul total pentru acestea fiind de 3,35 milioane de lei, au anunțat reprezentanții instituției. 

Sursa foto: asociatia.ortodoxa-intorsura.ro

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.