SOCIAL 19 decembrie 2018

Bucuria Crăciunului, din suflet de copil, la suflet de copil

de Iulia Drăghici - Taraș | 1536 vizualizări

Elevii din Sărămaș au fost cu daruri la colegii lor din Floroaia Mică

Cei 40 de copii de la Școala și Grădinița din satul bărcănean Sărămaș au împărtășit bucuria Crăciunului cu colegii lor de la Școala din Floroaia Mică, care aparține de Întorsura Buzăului. Într-o acțiune colectivă, sărămășenii le-au întins o mână de ajutor, prin cadouri și o vizită surpriză, micilor întorsureni care provin din medii dezavantajate.

Astfel, alături de educatoarea Simona Broaner, învățătoarele Alina Bularca și Nadia Calcea și părinți, copiii din Sărămaș s-au mobilizat și au pregătit cadouri, peste 20 de pachete cu dulciuri, rechizite și câte o jucărie de pluș. Marți, 18 decembrie, întreaga Școală Primară de la Sărămaș s-a deplasat la școala din Floroaia Mică. Într-o atmosferă de sărbătoare, cu colinde și bună dispoziție, sărămășenii au oferit cadourile pregătite colegilor de la școala întorsureană și în schimb au primit zâmbete calde și câte un desen realizat de fiecare din cei 22 de elevi ai clasei din Floroaia Mică participantă la eveniment.

Astăzi am fost și am colindat, le-am dat cadourile și ei, drăguții, ne-au dat înapoi desene. A fost foarte frumos. Copiii au fost emoționați”, ne-a spus una dintre coordonatoarele acțiunii, învățătoarea Alina Bularca.

Activitățile de sărbătoare, unde bucuria de a dărui și de a fi împreună cu cei dragi este prezentă, vor continua pentru elevii de la Școala din Sărămaș, miercuri, 19 decembrie, începând cu ora 16:00, la Căminul Cultural din sat. Aici va avea loc o șezătoare, unde toți participanții, elevi, profesori, părinți și alți invitați vor veni îmbrăcați în costum popular. Pentru acest eveniment, elevii și învățătoarele, care sunt în Săptămâna Școala Altfel, au copt turte, pe care le vor servi alături de invitații lor la șezătoare.

Noi suntem în Săptămâna Altfel și toate activitățile sunt legate de Crăciun. Mâine seară se întâlnim la Cămin. Luni am copt cu copiii turte și le ducem acolo, alături de cozonaci”, ne-a mai spus Alina Bularca.

Elevii din Sărămaș nu sunt la primele astfel de acțiuni speciale derulate în timpul sărbătorilor de iarnă. Anul trecut, ei au colindat și au primit colinda bolnavilor internaţi la Spitalul din Întorsura Buzăului. Cei circa 40 de copii au fost primiţi cu lacrimi de bucurie şi zâmbete calde. În schimb, aceştia au oferit publicului prezent colinde, cadouri şi felicitări realizate manual.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.